Ötrétegű műa. csöves közp. fűtés hármas elágazásánál javítható-e a csatlakozás a csővégből való levágás nélkül (csöpög)?
Az egész rendszert én csináltam (házilag....nem vagyok vízszerelő)..2 telet végigcsinált, ezen a helyen tavaly tél közepén elkezdett csöpögni, de csak akkor, amikor lejjebb vettem a fűtést. Amikor visszaállítottam normál hőre, akkor abbahagyta, nem csöpögött. Valamikor húztam a csavaron, látszik is (talán), hogy kiment a menetből, ferde. Működik ez így is, de abban a helyiségben ezen a télen nem akarok akkora meleget...(drága lett a gáz)...vagyis nem menetném nagyobb fűtésen.....akkor viszont csöpög.
Nagyon köszönöm a válaszokat!
A második válaszolónak írom hogy fent a komment szövegekben írtam is hogy ferdén van a csavar... Ez látható is jól.
De!... Valószínűsítem hogy azóta van ferdén amióta körülbelül egy fél éve próbáltam szorítani rajta hogy ne csöpögjön.... De szerintem akkor fordulhatott el... Mert talán nem tudott jobban szorítani csak inkább kiment a menetből.
Van kalibráló én építettem az egész rendszert korábban nem volt központifűtésem radiátorok ilyesmi... Azt is valószínű sétány hogy a cső nem ért el eléggé a t idomhoz.... Ezen tudok javítani mert van lehetőség ebbe az irányba húzni a csövet mert van benne egy kanyar de talán kettő is.
A dilemmám abból adódik hogy amikor a csavarral rászorítottam a csövet a helyére, az a kis réz gyűrű amit úgy rá roppantott talán így mondják, nem deformálta oly mértékben cső véget hogy még egyszer azt már nem lehet oda patent módon szorítani.
Nem gondolom hogy lehetetlen, vannak nekem különféle tömítő anyagaim például egyfajta tömítőszalag illetve folyékony gumi... Lehet hogy ezeket is be kell majd vetnem a tökéletes tömítés érdekében.
Mielőtt ezzel a dologgal bármit is kezdenék, megpróbálom lemodellezni maradék csövekkel meg ilyen csatlakozásokkal, hogy mi történik a csővel rá csatlakozáskor szétszedem és megnézem hogy milyen deformálódást szenved mire készüljek, mire számítsak, mivel próbálkozzak.
Köszönöm a biztatást.... Így nagyobb reményekkel fogok a munkához. Köszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!