Új sarokcsiszolókat tényleg szétkell szedni és bezsirozni mint ezen a videon is?
itt meg 08:50-nél is szétszedi a csávó és még lukakat is fur bele
Szerintem a fúrással a fogaskerék anyagának keménységét ellenőrzi. Ennek nem sok értelme van, mert ezeknél csak magát a fogakat edzik.
Ha valóban ilyen kemény benne a gyári zsír, akkor van értelme egy kis olajjal felhígítani vagy kicserélni egy megfelelőbbre.
Ezt majd ellenőrzöm a sajátomon.
A legrégibb sarokcsiszolóm egy kb. 40 éves Bosh.
Még soha nem szedtem szét.
Ezen kívül is van vagy 5-6 sarokcsiszolóm, kis- ill nagyflexem de egyiket sem kellett még szétszedni.
Úgy kezdődik a szétszedés, hogy megszűnt minden garanciád!!
Azt gyárilag ellátják megfelelő mennyiségű és minőségű kenőanyaggal. Amit te otthon nem érsz el.
Szval marhaság!!
Amennyire értettem, megfúrás után azt mondja, biztos nem edzett acélból készült.
Azt viszont nem értem, hogy miután bezsírozta, miért nem mérte le ismét a zajszintet. Pedig az lett volna érdekes hogy használt -e valamit. Ill. a hőmérsékletet is újból meg kellett volna mérni. Vajon mérhető -e az hogy a jobb kenés miatt kevesebb hő feklődik. Ez így egy befejezetlen, félvideó csak számomra.
Mindenesetre azt már tapasztaltam én is többször, hogy szeretik kispórolni a zsírt mindenhonnan, vagy eleve rossz helyre teszik. Pl. én a Bosch fúrógépemet 4évesen szedtem szét először, mert szorult az irányváltó kapcsoló (milyen érdekes, épp a garancia lejárta után 1 évvel...). Bár az nem amiatt szorult, de a fogaskerék szinte tiszta száraz volt, bezzeg mellette a műanyagházon friss zsír volt, szóval abból bőven lehetett kenni. Még azt sem lehetne mondani, hogy eredetileg a fogaskeréken volt és a centrifugális erő kihordta volna idővel, mert akkor minden irányban terült volna az anyag, és látni lehetett volna hogy szennyezett. De nem, ez zsír új zsír volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!