Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Új sarokcsiszolókat tényleg...

Új sarokcsiszolókat tényleg szétkell szedni és bezsirozni mint ezen a videon is?

2022. szept. 26. 11:00
 1/9 anonim ***** válasza:
50%
Én erről nem hallottam. Viszont azt tapasztaltam, hogy az alapelem, gumi háromszög, amire föl kell tapasztani a csiszolópapírt nagyon rövid idő alatt elkopik és új fejet krll venni.
2022. szept. 26. 11:15
 2/9 A kérdező kommentje:

itt meg 08:50-nél is szétszedi a csávó és még lukakat is fur bele

https://www.youtube.com/watch?v=XeumQH8_SJ8

2022. szept. 26. 11:20
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
nem
2022. szept. 26. 11:42
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a fúrással a fogaskerék anyagának keménységét ellenőrzi. Ennek nem sok értelme van, mert ezeknél csak magát a fogakat edzik.

Ha valóban ilyen kemény benne a gyári zsír, akkor van értelme egy kis olajjal felhígítani vagy kicserélni egy megfelelőbbre.

Ezt majd ellenőrzöm a sajátomon.

2022. szept. 26. 11:53
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

A legrégibb sarokcsiszolóm egy kb. 40 éves Bosh.

Még soha nem szedtem szét.

Ezen kívül is van vagy 5-6 sarokcsiszolóm, kis- ill nagyflexem de egyiket sem kellett még szétszedni.

2022. szept. 26. 12:00
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Úgy kezdődik a szétszedés, hogy megszűnt minden garanciád!!

Azt gyárilag ellátják megfelelő mennyiségű és minőségű kenőanyaggal. Amit te otthon nem érsz el.

Szval marhaság!!

2022. szept. 26. 12:28
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Na, szétszedtem. Pont olyan volt mint a videón. Fellazítottam a gyári zsírt, kapott egy kevés váltóolajat és azóta jóval csendesebben működik.
2022. szept. 26. 16:57
 8/9 anonim ***** válasza:

Amennyire értettem, megfúrás után azt mondja, biztos nem edzett acélból készült.

Azt viszont nem értem, hogy miután bezsírozta, miért nem mérte le ismét a zajszintet. Pedig az lett volna érdekes hogy használt -e valamit. Ill. a hőmérsékletet is újból meg kellett volna mérni. Vajon mérhető -e az hogy a jobb kenés miatt kevesebb hő feklődik. Ez így egy befejezetlen, félvideó csak számomra.

Mindenesetre azt már tapasztaltam én is többször, hogy szeretik kispórolni a zsírt mindenhonnan, vagy eleve rossz helyre teszik. Pl. én a Bosch fúrógépemet 4évesen szedtem szét először, mert szorult az irányváltó kapcsoló (milyen érdekes, épp a garancia lejárta után 1 évvel...). Bár az nem amiatt szorult, de a fogaskerék szinte tiszta száraz volt, bezzeg mellette a műanyagházon friss zsír volt, szóval abból bőven lehetett kenni. Még azt sem lehetne mondani, hogy eredetileg a fogaskeréken volt és a centrifugális erő kihordta volna idővel, mert akkor minden irányban terült volna az anyag, és látni lehetett volna hogy szennyezett. De nem, ez zsír új zsír volt.

2022. szept. 26. 22:55
 9/9 anonim ***** válasza:
Valójában működés közben nem sokat változott a hangja, inkább leálláskor lehet hallani, hogy simábban jár, megszűnt az a jellegzetes darálós hangja.
2022. szept. 27. 06:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!