Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » A nyíllal jelzett lyukból...

A nyíllal jelzett lyukból milyen irányba mennek vezetékek panel lakás esetén vízszintesen vagy függőlegesen felfelé?

Figyelt kérdés

[link]

Szabad e a lyuk mellett 20- 30 cm rel fúrni?

2022. szept. 25. 15:40
 1/10 A kérdező kommentje:
Kb. 50 éve épült ház.
2022. szept. 25. 15:48
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Vízszintesen mellette ne fúrj semmi esetre se szerintem. De miért nem nézel bele a kötődobozba?
2022. szept. 25. 15:55
 3/10 A nagy Levin ***** válasza:
100%
Leveszed a doboz tetejét és belenézel. Látszani fog, merre mennek a vezetékek.
2022. szept. 25. 16:04
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Ezt csuda sem tudja, nem látunk bele, te meg gondolom nem mertél.

Egyszerűen "+" irányokba ne fúrjál, térj el a vízszintestől felfelé-lefelé 8-10cm el.

Ugyanígy a függőlegesnél is jobbra-balra ugyanúgy.

2022. szept. 25. 16:05
 5/10 anonim ***** válasza:
Vizszintesen és függőlegesen mennek a kábelek. Így elég nagy hely marad, ahová szabad fúrni. De arra figyelj, hogy az ilyen kötődobozokat nem takarhatod el pl. falibútorral, sőt elvileg letapétázni is tilos.
2022. szept. 25. 17:55
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!!

Jelen állapotában nem látok be a kötődoboz ba mert vezetékekkel tele van tekerve tekeregnek benne vezetékek... Nem merem kihúzni őket mert hátha nem tudom úgy visszanyomni ahogy most vannak neadjisten valahol valami szétcsúszik aztán szedhetem vagy eltörik mert szerintem merevek lehetnek ezek a vezetékek 50 évesek.

2022. szept. 25. 18:23
 7/10 A kérdező kommentje:

Az igaz hogy van elég hely, csak pont valahol abban a magasságban kellene hogy lyukat fúrjak, ami ott a veszélyeztetett zóna.... Persze majd megoldom.

Csak abban bízom hogy srégen nem mennek vezetékek.... Mert akkor pórul járhatok.

Van a lakásban például egy konkrét hely (legalább egy biztosan), ami elbizonytalanítja az embert... A két kapcsolódoboz nem köthető szerviz szintes vonallal attól valamelyest eltér. Mellékelem a fotót:

[link]

Egy doboz van az előszobasaroknál, 2 pedig (szorosan egymás mellett), közvetlen a mennyezet alatt. Na itt vagy lehet a helyzet (?)

2022. szept. 25. 18:35
 8/10 anonim ***** válasza:
Ott is a fent leírd szisztémát alkalmazd. 2 doboz van, akkor mind a kettőnél.
2022. szept. 25. 19:23
 9/10 anonim ***** válasza:
Van olyan műszet, ami mutatja, hol vannak vezetékek a falban.
2022. szept. 26. 11:21
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszi!! - Most rá is kerestem....(falszkenner)...10 ezer körüli az ára...persze, ha fontos, venni kell. Nekem most úgy alakult, hogy egyelőre még nem fúrok (változott a 'program')....talán majd tavasszal

Köszi mindenkinek!!

2022. szept. 27. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!