Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Bronz szoborról sérülés...

Bronz szoborról sérülés nélkül el lehet távolítani a festéket?

Figyelt kérdés

Van egy bronz szobor (márvány talpon), ami nagyon tetszik, de csak olyan állapotban találtam meg, hogy aranyra és ezüstre vannak festve :/

Meg merjem venni? Házilag le lehet szedni valamivel? Vagy van olyan restaurátor, aki le tudja szedni? Az eredeti felület sérülhetett a festéktől vagy a leszedéstől sérülni fog?

2022. szept. 25. 10:11
 1/7 anonim ***** válasza:
91%

Te tudod.

Le.

Igen van.

Előfordulhat.

2022. szept. 25. 10:43
 2/7 anonim ***** válasza:
Ha biztosan bronz, akkor akár lúgos lemarással is megy a dolog.
2022. szept. 25. 15:38
 3/7 anonim ***** válasza:
Bocs, de ha neked a festékleszedés is kérdéses, akkor hogyan állapítottad meg, hagy valóban bronz és nem valami már??
2022. szept. 25. 16:43
 4/7 A kérdező kommentje:
Egyik rokonomnak van egy ugyanilyen szobra (csak az nincs lefestve). Ő bronznak vette egy galériából, ez az eladó bronznak árulja, akinél néztem.
2022. szept. 29. 11:00
 5/7 anonim ***** válasza:

3.-as vagyok.

Némileg konyítok a szobrokhoz lévén, hogy nekem is van jó néhány.

Ha már másnál is láttad az "ikertestvérét" az már gyanúra ad okot, hogy egy sorozatban gyártott termék.

Normális ember valódi bronz szobrot nem fest át aranyszínűre.

Kínai gyártók szokták több színben is előállítani a szobrokat, mert úgy jóval nagyobb a piacuk, ha az ízlés nélkülieket is kiszolgálják.

Ha valódi bronz, akkor a szokásos festékhígítók nem tudnak kárt tenni benne.

Egy nem látható helyen kell kipróbálni pl. egy hígitóba mártott fülpiszkálóval.

Én folyamatosan járom a bolhapiacokat, ahol igen sokan megesküsznek arra, hogy bronzból van az a tárgy amit éppen árusítanak, miközben csak bronz színűek.

A színezésben (is) hihetetlenül profik a kínai gyártók.

2022. szept. 29. 11:33
 6/7 A kérdező kommentje:

Magyar téma. Miután a rokonom galériából vette, így úgy gondolom, hogy csak igazi lehet.

Valószínű azért lett lefestve, mert egy versenyen adták mint díj, így lett arany és ezüst. A 3. helyezett járt a legjobban :D

2022. okt. 10. 06:16
 7/7 anonim ***** válasza:
Na ez valami tuti spiáter lesz.
2022. okt. 10. 06:33

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!