Bronz szoborról sérülés nélkül el lehet távolítani a festéket?
Van egy bronz szobor (márvány talpon), ami nagyon tetszik, de csak olyan állapotban találtam meg, hogy aranyra és ezüstre vannak festve :/
Meg merjem venni? Házilag le lehet szedni valamivel? Vagy van olyan restaurátor, aki le tudja szedni? Az eredeti felület sérülhetett a festéktől vagy a leszedéstől sérülni fog?
Te tudod.
Le.
Igen van.
Előfordulhat.
3.-as vagyok.
Némileg konyítok a szobrokhoz lévén, hogy nekem is van jó néhány.
Ha már másnál is láttad az "ikertestvérét" az már gyanúra ad okot, hogy egy sorozatban gyártott termék.
Normális ember valódi bronz szobrot nem fest át aranyszínűre.
Kínai gyártók szokták több színben is előállítani a szobrokat, mert úgy jóval nagyobb a piacuk, ha az ízlés nélkülieket is kiszolgálják.
Ha valódi bronz, akkor a szokásos festékhígítók nem tudnak kárt tenni benne.
Egy nem látható helyen kell kipróbálni pl. egy hígitóba mártott fülpiszkálóval.
Én folyamatosan járom a bolhapiacokat, ahol igen sokan megesküsznek arra, hogy bronzból van az a tárgy amit éppen árusítanak, miközben csak bronz színűek.
A színezésben (is) hihetetlenül profik a kínai gyártók.
Magyar téma. Miután a rokonom galériából vette, így úgy gondolom, hogy csak igazi lehet.
Valószínű azért lett lefestve, mert egy versenyen adták mint díj, így lett arany és ezüst. A 3. helyezett járt a legjobban :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!