Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hővisszaverő fólia tűzálló...

Hővisszaverő fólia tűzálló bizonyos szintig?

Figyelt kérdés

Leszigeteltem az 5x6 méretű lemezgarázsomat, osb+hungarocell kombinációval. Ha megy a klíma, jól tartja a 20 fok körüli hőmérsékletet, viszont félek, hogy egy kósza szikra felmegy véletlen aztán kigyullad a hukgarocell. A teteje nincs osb-vel fedve. Az fordult meg a fejemben, hogy a hungarocell elé húzok 1 hővisszaverő fólia réteget, biztos ami biztos csak nem tudom mennyire szeretnek lángra kapni azok szikra miatt.

Hegesztek/flexelgetek a garázsban.

ma 00:56
 1/7 A kérdező kommentje:
hungarocell*
ma 00:56
 2/7 anonim ***** válasza:

Ez szerintem nagyon tűzveszélyes, egy kis hőtükör aligha akadály egy komolyabb, freccsenő vascseppnek.

Nézz utána, esetleg van tűzálló kivitel is, egy üvegszál-vakolat kombináció szikrák, fröccsenés ellen talán védhet.

ma 04:46
 3/7 anonim ***** válasza:
Belulrol szigetelted es nem kivulrol ahogy kellene?
ma 05:19
 4/7 A kérdező kommentje:

Kívülről nem akartam szigetelni, direkt anno úgy kértem évekkel ezelőtt, hogy ilyen famintás lemez legyen. Amúgy ezeket így szokták sokan, ahogy néztem.

De 2.5-3méter magasan van a nyeregtető. Arra gondoltam, hogy 6mm osb-vel be tudom fedni esetleg a tetőt is.

ma 06:36
 5/7 A kérdező kommentje:
Illetve esetleg rakhatnék filces trapézlemezt is, tán az lenne a legjobb, eddig is úgy volt.
ma 06:40
 6/7 anonim ***** válasza:

Egy kandallót csináltál magadnak, már tényleg csak a szikra kell.

Ember, hogy tudsz ilyen hülyeséget csinálni, hogy tűzveszélyes tevékenységet körbeburkolsz gyúlékony anyagokkal???

ma 07:22
 7/7 A kérdező kommentje:

Hagyjuk már 😅 gondolom te is olyan vagy mint a parlamentbe az emberekért felelős miniszter, nagyon értesz hozzá. 😂

Volt, hogy leraktam egy osb lapot aztán azon hegesztettem, megfeketedett de nem gyulladt ki. Ezek meg a falon vannak, szóval azért ne essünk túlzásba. A tetőre meg rakok filces lemezt, afelé meg hővisszaverő fóliát, az 5 centis hungarocell alá.

ma 07:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!