Hővisszaverő fólia tűzálló bizonyos szintig?
Leszigeteltem az 5x6 méretű lemezgarázsomat, osb+hungarocell kombinációval. Ha megy a klíma, jól tartja a 20 fok körüli hőmérsékletet, viszont félek, hogy egy kósza szikra felmegy véletlen aztán kigyullad a hukgarocell. A teteje nincs osb-vel fedve. Az fordult meg a fejemben, hogy a hungarocell elé húzok 1 hővisszaverő fólia réteget, biztos ami biztos csak nem tudom mennyire szeretnek lángra kapni azok szikra miatt.
Hegesztek/flexelgetek a garázsban.
Ez szerintem nagyon tűzveszélyes, egy kis hőtükör aligha akadály egy komolyabb, freccsenő vascseppnek.
Nézz utána, esetleg van tűzálló kivitel is, egy üvegszál-vakolat kombináció szikrák, fröccsenés ellen talán védhet.
Kívülről nem akartam szigetelni, direkt anno úgy kértem évekkel ezelőtt, hogy ilyen famintás lemez legyen. Amúgy ezeket így szokták sokan, ahogy néztem.
De 2.5-3méter magasan van a nyeregtető. Arra gondoltam, hogy 6mm osb-vel be tudom fedni esetleg a tetőt is.
Egy kandallót csináltál magadnak, már tényleg csak a szikra kell.
Ember, hogy tudsz ilyen hülyeséget csinálni, hogy tűzveszélyes tevékenységet körbeburkolsz gyúlékony anyagokkal???
Hagyjuk már 😅 gondolom te is olyan vagy mint a parlamentbe az emberekért felelős miniszter, nagyon értesz hozzá. 😂
Volt, hogy leraktam egy osb lapot aztán azon hegesztettem, megfeketedett de nem gyulladt ki. Ezek meg a falon vannak, szóval azért ne essünk túlzásba. A tetőre meg rakok filces lemezt, afelé meg hővisszaverő fóliát, az 5 centis hungarocell alá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!