Vegyestüzelésű kazán esetében érdemes a füstcsőbe egy pillangó szelepet tenni vagy nem?
Arra gondoltam, hogy tennék egyet a füstcsőbe azért, hogy este valamennyire, nem teljesen lezárhassam a füstcsövet.
Nem tudom, hogy ez mennyire jó ötlet avagy nem, erre azért gondoltam mert a füstcső nyilván elég meleg és ha elzárom valamennyire a füst útját (megint csak ismétlem magam hogy nyilván nem teljesen) akkor kevesebb meleg fog távozni a kéményen keresztül így a meleget jobban a víznek tudná leadni, illetve "nem húzná ki a kémény a tüzet".( ergó tovább éghetne a fa a huzat hiányában?)
Ez csak egy gondolat, de ha nem jó akkor elvetem az ötletet.
Link-link-link.
Küldjed róla, kíváncsi vagyok az milyen kazán!
20.
Igen, teljes mértékben igazad van.
De ha pufferre fűtesz, akkor nem fojtasz.
Nálam 90-100 fok az előremenő víz, így rengeteg meleg megy ki a kéményen, ezért kell lassítani.
300-400 fok a füstcsőben az optimális.
Attól függ mivel. Ez a 8500-as füstcsövön csak kettő heft van azt jónapot.
Iszonyat drága.
Sőt az enyém jobb mert roncsolásmentesen szét is lehet szerelni ellenben ezzel, ebből nem lehet kivenni a pillangószelepet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!