Vegyestüzelésű kazán esetében érdemes a füstcsőbe egy pillangó szelepet tenni vagy nem?
Arra gondoltam, hogy tennék egyet a füstcsőbe azért, hogy este valamennyire, nem teljesen lezárhassam a füstcsövet.
Nem tudom, hogy ez mennyire jó ötlet avagy nem, erre azért gondoltam mert a füstcső nyilván elég meleg és ha elzárom valamennyire a füst útját (megint csak ismétlem magam hogy nyilván nem teljesen) akkor kevesebb meleg fog távozni a kéményen keresztül így a meleget jobban a víznek tudná leadni, illetve "nem húzná ki a kémény a tüzet".( ergó tovább éghetne a fa a huzat hiányában?)
Ez csak egy gondolat, de ha nem jó akkor elvetem az ötletet.
40 éves kazánunkon van.
Mindig meglepődök, amikor valaki megmagyarázza, hogy úgy nem lesz tiszta az égés és pazarlás.
Az ilyenek vajon hőbörögnek, ha az autót nem 2000-es optimális fordulatszámon használom? Mert ott is ugyanezt az elvet használják.
Ha becsukod a kazánajtókat, akkor is megszűnik a huzat.
Nem gondold??
Ha becsukod az ajtót akkor 0 oxigén megy be és kialszik.
Ha a kéménycsőben szűkíted az utat, ami nálunk max a cső felét tudja elzárni, de mi is csak 45 fokba állítjuk, akkor csak minimálisan lassítja a füst áramlását.
Így ahelyett, hogy olyan sebességgel szállna a füst, hogy egy turbinát is meg tudna hajtani, kicsit lelassítja.
Így kisebb lesz a huzat.
Mint ahogy egy kerti partinál sincs szükség rá, hogy ventilátorral turbósítsuk az égést, pont ahogy a turbós motor is csinálja, így a szimpla kazánnál is kikapcsolhatjuk ezt az extra oxigén szállítást.
Remélem ilyen részletesen még Mindentudó666 és puffertartályos társai is megértették.
Bírom, amikor olyanok mondanak puffertartályról véleményt, akik csak képen látták.
Kérdező!
Akkor van értelme, ha méred a füstgázt, ha túl magas, akkor lehet zárni a pillangón.
Eddig pont azt mondták a puffertartályosok, hogy a magas füstgáz miatt nem lesz tökéletes az égés és pont ez miatt nem használnak pillangó szelepet.
Te még kezdő pufferes vagy :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!