Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogyna töltsem fel/vagy...

Hogyna töltsem fel/vagy légtelenítsem a nyilt rendszerű fűtést?

Figyelt kérdés
Adott egy vegyes és egy gázkazánnal ellátott nyilt rendszerű fűtés. A vegyes fölött van egy keringető,amit most cseréltünk. A kiegyenlítő a padláson. Gondoltam töltök bele szivattyú csere után. Igen ám,de levegős. Légtelenítés, utána szivattyú elindít,begyújtás,halloma vegyesnél bugyogást. Fenti radiátorok brutál levegősek. Ismét tölt,ismét ugyanez. Mit csinálok rosszuL?A szivattyú leglassabb sebességen megy. Vagy töltsem úgy,hogy megy az is. Ja és csak a kazán felől tudom tölteni,fentről nem. Tehát a legalacsonyabb ponttól.

2022. szept. 17. 18:14
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

8# nagyon jól részletesen leírta.

Ha valahol nem melegszik fűtésnél a rendszer, ott még légbuborék van.

2022. szept. 18. 05:52
 12/15 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Ha begyujtás után kell rá tölteni, azt lehet? Csak a kazán felől tudom, nem lesz baja a nagy hőkülönbség miatt?
2022. szept. 18. 06:53
 13/15 anonim ***** válasza:
Öntvénykazán elrepedhet a hősokktól, lemez jobban bírja.
2022. szept. 18. 09:33
 14/15 A kérdező kommentje:
Köszi. Akkor jól gondoltam. Inkább nem kísérletezek vele
2022. szept. 18. 09:46
 15/15 anonim ***** válasza:
Lassan engedd, és nincs baja, keveredik. Kis türelem játék, de úgy jó, és nincs hirtelen hősok.
2022. szept. 18. 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!