Termosztát bekötése keringető szivattyúra?
Sziasztok.
Van egy computherm q7rf termosztátom amivel egy csőtermosztátot szeretnék vezérelni.
A termosztáton pedig a következők vannak mint bekötési pontok:
-N (ez a nulla)
-L (ez a fázis)
-NO
-COM
-NC
A fázis és a nulla egyértelmű, hogy hova kötöm viszont a csőtermosztát rákötését nem tudom, hogyan kellene mivel a csőtermosztátba egy föld és egy bemenő fázis és egy kimenő van.
A COM és az NO-ba mit kell kötnöm?
Jelenleg elektormos kazánba van bekötve a termosztát amit szintén én kötöttem be de azt leírás alapján.
Mi az a COM? Mi a közös pont lényege? Mit kell oda kötni?
Egy puffertartályt akarok vezérelni, a Q7RF termosztát vezérlésére azért akarok egy csőtermosztátot kötni, hogy előszőr menjen ki a jel ha a szobatermosztát ad jelet, hogy szükség lenne a fűtésre viszont ha a csőtermosztát nem kapcsol (mert nincs melegvíz a tartályba) ne keringjen a hideg víz a rendszerbe.
Vàltó kontaktok(kapcsoló).
Itt a jobboldali rajzot nézd
COM közös, a kapcsolónak. Innen van egy nyitó NC és záró NO kivetetés.
De ahogy írod lenn.
Merülőhüvelyes lesz a termosztát, semmiképpen sem csőre szerelhető.
Így már, hogy az első hozzászoló mellékelt egy kapcsolási rajzot már sikerűlt megértenem a működését.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!