Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Sok 4-es acélhuzalt vágni...

Sok 4-es acélhuzalt vágni mivel lehet a legkönnyebben? Vasbetonhálók elvágására, kiszámolva kb 2000 db huzal vágására.

Figyelt kérdés

Van olyan telephely, ahol rendeléskor kérhető az acélhálók elvágása?

A telken nincs áram, kiszállítás előtt volna jó a vágást elvégezni.

2022. szept. 5. 13:07
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Betonacél háló vagy szálvas?
2022. szept. 5. 21:57
 12/16 A kérdező kommentje:

#9 köszönöm a becslést! is!

hirtelen ezeket találtam növekvő erőkarral:

[link]

[link]

[link]

[link]

Elvileg oda van írva, hogy a legrövidebb karú (1.) a 6mm-es huzalt bírja, csak nem tudom, én mennyire bírom elvágni...

2022. szept. 5. 22:09
 13/16 A kérdező kommentje:
#11 betonacél háló
2022. szept. 5. 22:10
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

4-est nagyon könnyű elcsipkedni, nem egy nagy kaland. Arra figyelj, hogy ne rövid nyéllel vegyed, hanem legalább 80-100cm hosszú legyen.

Ugyanis minél hosszabb a nyél, annál nagyobb az erőkar, és annál könnyebb elcsipkedni. Illetve hosszabb karral a jövőben tudsz vastagabb 8-10mm-es anyagot is szabni majd.

Nem tudom hogy hol akarod majd szabni, földön, füves részen, vagy betonon. Arra figyelj, hogy semmi föld homok ilyesmik ne kerüljenek a pofák közé csipkedés közben, mert attól nagyon hamar kicsorbul az felülete az élnek.

Mi úgy szoktuk csinálni, hogy egy 5cm-es padlót teszünk a háló alá, és akkor lehet kényelmesen szabni. Az pofák nem érnek a földre vagy betonra.

2022. szept. 6. 02:32
 15/16 A kérdező kommentje:

Nagyon hasznos, amiket írtál! Pont az erőkar nagyságának szükségessége érdekelt.

Valamint a telek valóban füves (néhol gazos) földes, nagyon praktikusak a tanácsaid! Köszönöm!

2022. szept. 6. 12:56
 16/16 anonim ***** válasza:
55%
Egyébként ha tudtok diszut kölcsönkérni és biztonságosan szállítani és használni, lehet annál könnyebb nincs, árammal is max egy plazmavágó. Ami egyébként megint megérné kompresszorostul, agregátorostul, ha ilyesmi nagyon elő szokott fordulni.
2022. szept. 6. 19:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!