Szeretnék egy napelemmel működő áramfejlesztőt amelyről hálózati (elektr.) áram kimaradása esetén telefont stb lehetne tölteni. (Nem háztartási gépek működtetése a cél, csak apró aksik, teló töltése). Tudtok ebben a témában jó és működő megoldást?
"Ha tartósan nincs áram, akkor internet és telefonhálózat sem lesz."
Vannak azért fokozatok.
Pedig nem lesz internet, legalábbis vezetékes. A szolgáltató switch-ei áramszünet esetén azonnal leállnak, és annyi. Talán pár perces áthidalásuk van, de kb ennyi a tartalék a rendszerben. A mobil tornyok talán 1-2 napig húznák, de csak azok amelyek e lakott területen kívül vannak. Ott van napelem + dizel generáltor, de a városi tornyokban csak egy sima akkumulátoros szünetmentes rendszer van, ami legfeljebb 12-24 óráig bírná.
Vezetékes telefonnal is ez a helyzet, elméletileg független a hálózati áramtól maga a telefonhálózat, de a központok tápellátása onnan megy egy szünetmentes tartalékkal. Hidd el, ha egy hétnél tovább tartana egy áramszünet, nagyon hamar anarchiába süllyedne a civilizációnk, ha pedig egy évnél is hosszabb lenne, akkor visszamennénk a középkorba. Persze csak az a kevés túlélő, aki túlélte a polgárháborút, meg nem hallt éhen.
A szolarosok mind gagyi, 20-30 dolcsi körül kapsz egy normálisat. A lényeg, hogy legyen rajta usb C, mutassa a töltöttséget, és a töltő-kisütő áramot.
Az áramerősség mutatása azért lényeges, mert kiszúrhatod egyből ha haldoklik a kábel. Én ilyenbe ruháztam, és nem bántam meg:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!