Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Bitkészlet miért nyírja el a...

Bitkészlet miért nyírja el a csavarfejeket?

Figyelt kérdés
Csavarbehajtóhoz vásároltam alap bitkészletet, de becsavaráskor sorban nyírja el a csavarfejeket. Mi lehet a probléma?

2022. júl. 30. 17:30
1 2
 1/12 Japán Gulyás ***** válasza:
29%
Ócska csavarokat használsz. A barkács meg asztalos csavarok puha acélból készülnek.
2022. júl. 30. 17:34
 2/12 A kérdező kommentje:
Szakboltban vásároltam a csavarokat és a bitkészletet (Bosch) is.
2022. júl. 30. 17:37
 3/12 anonim ***** válasza:
83%
Használj csavarokat torx fejjel, azok rengeteget kibírnak és pont a nyomatékos szerszámokra vannak tervezve.
2022. júl. 30. 17:49
 4/12 anonim ***** válasza:
89%

Nem a megfelelőt használod,vagy kevésbé erősen nyomod a csavar recéibe .

Ilyenkor kinyalja a csavar közepét.

2022. júl. 30. 17:50
 5/12 Noren1989 ***** válasza:
69%

Bit lenni bénitizàlt,csavar nem.

Emellett a méretvàlasztàs is fixre xar.

2022. júl. 30. 18:34
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

a titok nyitja a csavarfejbe pontosan illeszkedő bit.

Nekem több, ilyen-olyan készletem is van, és bizony jól látható a behajtókon, hogy nagyon eltérnek egymástól. Látszatra egyforma méretek, de mindegyiknek van valami kis nútja, ez-az, amit a rutintalan felhasználó eleinte nem is lát..aztán, ha szétnyalja a csavarfejet, nem érti. Azt hiszi minden szar, pedig nem..javaslom megnézni a jelöléseket, melyik milyen csavarfejhez illeszkedik...sajnos nagyon nem mindegy. Azontúl még rutinnal sem szabad nagyon gyors fordulaton csavarozni...és persze a mérettől függően nyomni is kell, mint süket a WC ajtót. Volt, aki hálózati géppel csavart(volna) na, az szétnyalta, mert gyors volt.

Szerintem.

2022. júl. 30. 18:36
 7/12 A kérdező kommentje:
Teljesen jól illik bele, nem lötyög egy kicsit sem. A legvégén amikor éppen leracsizna, akkor ugrik meg és nyíródik szét a fej, pedig erősen nyomom befelé. Viszont tuti nem a nyomatékhatároló a gond, mert kézi csavarhúzóval még tudok rajta tekerni gond nélkül. Kipróbáltam. Amúgy én úgy tudtam, hogy a csavarhúzófejek direkt olyan anyagból vannak, hogy nem tudják kinyírni a csavarfejet, hanem helyette inkább maga a csavarhúzófej deformálódik el. Na most, én nézem ezeket a biteket, de semmi sérülés nem látszódik rajtuk. Lehet, hogy túl erős anyagból vannak? De hát Bosch márka, az elvileg jó.
2022. júl. 30. 19:29
 8/12 anonim ***** válasza:
85%

1/ tudomásul kell venni, hogy ezeket a "kereszthornyos" ("csillag") csavarokat és csavarhúzókat eredetileg ipari, gépi felhasználásra találták ki...

2/ megfelelően előre kell fúrni a furatot a csavar magméretének megfelelő fúróval, hogy a spirálisan lefutó menetek képesek legyenek a saját háromszög keresztmetszetű meneteiknek barázdát vágni az anyagban és ne a furatot kelljen szétfeszíteniük magméretre.

2022. júl. 30. 20:50
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
PZ és PH csavarok és annak az 1,2,3 mérete és a hozzávaló bitek. Ha ezeket össze kutyulják,....ott a probléma.
2022. júl. 30. 21:27
 10/12 A kérdező kommentje:
A készletben fel voltak cserélve a PZ és PH fejek. Nem gondoltam volna, hogy erre is figyelni kell...
2022. júl. 31. 20:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!