Bitkészlet miért nyírja el a csavarfejeket?
Nem a megfelelőt használod,vagy kevésbé erősen nyomod a csavar recéibe .
Ilyenkor kinyalja a csavar közepét.
Bit lenni bénitizàlt,csavar nem.
Emellett a méretvàlasztàs is fixre xar.
a titok nyitja a csavarfejbe pontosan illeszkedő bit.
Nekem több, ilyen-olyan készletem is van, és bizony jól látható a behajtókon, hogy nagyon eltérnek egymástól. Látszatra egyforma méretek, de mindegyiknek van valami kis nútja, ez-az, amit a rutintalan felhasználó eleinte nem is lát..aztán, ha szétnyalja a csavarfejet, nem érti. Azt hiszi minden szar, pedig nem..javaslom megnézni a jelöléseket, melyik milyen csavarfejhez illeszkedik...sajnos nagyon nem mindegy. Azontúl még rutinnal sem szabad nagyon gyors fordulaton csavarozni...és persze a mérettől függően nyomni is kell, mint süket a WC ajtót. Volt, aki hálózati géppel csavart(volna) na, az szétnyalta, mert gyors volt.
Szerintem.
1/ tudomásul kell venni, hogy ezeket a "kereszthornyos" ("csillag") csavarokat és csavarhúzókat eredetileg ipari, gépi felhasználásra találták ki...
2/ megfelelően előre kell fúrni a furatot a csavar magméretének megfelelő fúróval, hogy a spirálisan lefutó menetek képesek legyenek a saját háromszög keresztmetszetű meneteiknek barázdát vágni az anyagban és ne a furatot kelljen szétfeszíteniük magméretre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!