Gipszkartonra tükrös szekrény?
A fürdőszoba fala (szimple, egy rétegű) gipszkarton, amin csempe van. Erre szeretnék felrakni egy kb. 34kg-os tükrös szekrényt. Mivel kampóra kell akasztani, egyetlen felfüggesztés jöhet szóba: a Fischer 5-ös Molly dübele, ebből betekernék kettőt és ezen lógna a szekrény. A biztonság kedvéért alulra felraknék még két kis tartó/támasztó konzolt, így a súly eloszlana a kampók és a konzol között.
Szerintetek elbírja majd?
A dübel dobozán az áll, hogy a terhelhetősége max 20kg, ami nyilván darabonként értendő, így 2x20= 40 kiló lenne a két kampó terhelhetősége, ha alul nem tartaná semmi.
Csak nekem akkor is rossz érzésem van, hogy a karton elbír-e ekkor terhet.
(Sajnos a lakást most vettük, így egyáltalán nem tudom, hol vannak párnafák, tehát azt kell feltételeznem, hogy csak a karton adott.
Az a baj hogy az egész tábla gipszkartont letépi a mosdó felé nehezedő súly. Nem csak lefelé húzza a súly, hanem kifelé is, mert a súlypont a falon kívűl van. Vagy veszel komplett (mosdós alsó felső) szekrényt egybeépítve. Vagy fel kötöd a mennyezetre is, huzalokkal vagy valami diszkrét megoldással.
Nekünk már szakadt ki, az egész falról letépte a gipszkartont.
Nincs semmi ami megfogja a dűbelt csavarodás ellen. Két pici köröm van az elején, simán elhajlik, nem erre való.
Ráadásul a tipli közepe nyitott, így nagyobb a nyakánál és lyuknál. Ha ez összenyomódik, még nehezebben indul be a szétterpesztés. Visszaszedni meg nem lehet, csak szétvágni (ha!)
Inkább egy olcsó húzó és biztosan menni fog és jó lesz!
Az a baj, hogy semmit nem tudok a kialakításról, mivel nem voltam ott. De mivel ez egy fürdőszoba, feltételezem, hogy a kartont nem párnafa, hanem acéllemezek tartják, mivel az kevésbé hajlamos a nedvesség hatására történő szétrohadásra.
De nagyon köszönm a tippeket, remélhetőleg működőképes a Molly, mert jelenleg más megoldást nem nagyon látok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!