Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Fűtesre milyen hőcserélőt...

Fűtesre milyen hőcserélőt érdemes venni?

Figyelt kérdés
Jelenleg egy 24KW-os kondenzációs gázkazánról működik a fűtés. Van egy régi fás kazánom amit egy hőcserélővel szeretnék bekötni az új 2 éves henco csöves rendszerbe. Neten a 24KW-os hőcserélőket amiket találtam én kicsinek találom a méreteit, 20cm x15cm x7,5cm. Ezek tényleg ilyen kicsik? Milyen hőcserélőt érdemes venni erre a célra? Kell e még valami paramétert figyelembe venni?

2022. jún. 7. 14:35
 1/7 anonim ***** válasza:

Ekkorák.

De a fás kazánt jól kell tudni bekötni, és ellátni biztonsági berendezéssel stb, mert gyorsan felforralja azt a kevés vizet.

2022. jún. 7. 14:53
 2/7 A kérdező kommentje:

Még úgyis felforralja, hogy a hőcserélő hűti a primer oldalt?

Milyen biztonsági berendezés kell még neki? Tágulási tartály?

2022. jún. 7. 15:50
 3/7 mindentudó99 ***** válasza:
Miért kell oda a hőcserélő?
2022. jún. 7. 16:50
 4/7 A kérdező kommentje:
Azért, hogy ne menjen e a régi kazánból a rozsda meg mindenféle kosz az új rendszerbe.
2022. jún. 8. 04:50
 5/7 mindentudó99 ***** válasza:
0%
Én a hőcserélőt a gázkazànhoz tenném. Aztán rákötni a vegyest. Így nyitottra hagynám a rendszert . Ez a legbiztonságosabb. Nekem így van megoldva. Tágulási a padláson
2022. jún. 8. 06:13
 6/7 anonim ***** válasza:

Tény, hogy egy tiszta rendszerbe nem engedném bele a ganyét én sem, mert a szelepeknek nem tesz jót.

De egy vegyes kazán rákötése egy mai vékonycsöves, kevés vizet tartalmazó rendszerre; oda kell figyelni.

2022. jún. 8. 06:53
 7/7 anonim ***** válasza:

4 válaszból egyse a kérdésre váaszolt :D

A hőcserélő kiválasztásához tudnod kell:

-Teljesitményt

-Hőfoklépcsőket

-Max nyomás veszteséget

Ezek alapján táblázatbol vagy méretező programbol kiválaszthatód a pontos tipust.

pl it a képekhez beraktak egy táblázatott.

[link]

2022. jún. 8. 18:53

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!