Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogyan oldhatom meg 2 koax...

Hogyan oldhatom meg 2 koax kábel behúzását a gégecsőbe?

Figyelt kérdés
A tetőről szeretném az antennákat behozni a lakásba. Családi ház. 1 db normál és 1 db satelit antenna. A gégecső már előre van szerelve. Benne fut egy internet kábel és ide kellene behúznom még 2 db koax kábelt. 1 db belefér de a másodikat már nem tudom belehúzni. Szűk a hely. Van megoldásra ötlet? Köszi

2022. jún. 5. 17:33
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Kösz, inkabb nem :)
2022. jún. 6. 00:17
 12/19 anonim ***** válasza:
Ahogy akarod.
2022. jún. 6. 00:19
 13/19 anonim ***** válasza:
31%

Szappan azért nem a legjobb (én is használom, ha muszáj), mert a szappan kiszárad behúzás során, a súrlódás miatt, na ekkor viszont ragad! Amit az öregek anno használtak erre, az a szalonnabőr, amin hagytak egy kis zsírt. Gusztustalan, büdös leszel tőle Te is és a kábel is, de hát régen ez volt, Ők is tudták, hogy a szappan ha kiszárad, akkor még gátolja is a behúzást, nem hogy segítené. Ami tök jó erre és amit én használok az a szilikon (spray). Nem ragad, nem lesz tőle büdös a vezeték, Te sem leszel tőle az, nem kened össze magadat.

Behúzáshoz két ember kell! Az egyik húzza, a másik tartja irányban a vezetéket és ha kell egy kicsit tolja is.

Ha fizikálisan beférne ebbe a gégecsőbe két koax és egy UTP, akkor ki kell húzni az UTP-t is, mert az nem jó, ha mellé eldugod a szalagot, a csőben a szalag az UTP köré tud tekeredni és az akadályozza a behúzást. Eldugni a behúzószalagot az üres csőben és a három "kábelt" egyszerre behúzni úgy, hogy aki engedi, az igazítja, hogy véletlenül se csavarodjon meg, csavarodjon rá valamelyik koaxra az UTP.

Ha fizikálisan sem fér be, akkor nem tudom mi a ..... vársz! Ha nem fér be, nincs más megoldás, mint még egy nyomvonalat kiépítesz.

Vaaaagy esetleg megpróbálkoznék azzal, hogy közösítem a két antennát! Létezik közösítő, és akkor elég elvileg 1 kábel!

Műholdas és földi antennát még sosem közösítettem, utoljára közösítőt akkor használtam, amikor még a VHF-et és az UHF-et közösítették. Mindenesetre logika azt diktálja, hogy ezt csak akkor lehet megtenni, ha a földi antenna nem aktív antenna (értsd nem erősítős). Pontosabban azt nem tudod megtenni közösítőnél, hogy az erre használt box vagy TV adja fel neked koaxon a tápot az erősítőnek. Ha aktív antenna, akkor tápot feladni, a közösítő előtt kell! Közösítő előtt kell bekötni az antenna ágon egy tápfeladást a koaxra, értsd ebben az esetben ahová kerül a közösítő oda kell kerüljön még egy dugalj a tápegységnek. Az ilyen közösítő azt viszont láthatóan engedi, hogy a műholdhoz vezető kábelen tudjon tápfeladás történni, mivel annak is kell 13V/18V. Ami merem feltételezni tilos, hogy a boxtól/TV-től, tápfeladás történjen a földi antenna ágán!!! Értelemszerűen a TV-nél/boxnál gondolom én egy osztót kell berakni, hogy a két csatlakozást megoldjad. A két jel biztos nem zavarja egymást, mert erősen más frekvenciasávban van a kettő.

Olvass utána megoldható-e, pontosan hogyan!

2022. jún. 6. 08:04
 14/19 ede1219 ***** válasza:
78%
Folyékony szappan felhígítva a legjobb, bár az sem segít, ha nincs elég hely.
2022. jún. 6. 10:54
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Kell hozzá krimpelőfogó és csatlakozó, amit levágsz azon a színsorrendet tudod megnézni, amúgy kuka.
2022. jún. 7. 12:11
 16/19 bamboochatheone ***** válasza:
Használj minikoax kábelt, feleakkora mint a sima.
2022. jún. 7. 21:18
 17/19 A kérdező kommentje:
18 19 köszi
2022. jún. 8. 00:41
 18/19 A kérdező kommentje:
vettem mini koaxot, most azzal próbálkozom...
2022. jún. 10. 00:19
 19/19 A kérdező kommentje:
Vegül a mini koax megoldotta a helyzetet napraforgó olajjal. 3 at is be tudtam húzni a netkábel mellé. Köszi a segitséget
2022. jún. 18. 17:55
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!