Szemüvegesek: munkavédelmi szemüvegek közül nektek melyik vált be?
Olyan munkavédelmi szemüveget szeretnék beszerezni, amit hagyományos szemüvegre is fel tudok venni. Véd a por ellen, pl fűrészelésnél, vagy köszörülésnél, flexelésnél a fémdaraboktól, stb. Oldalt se menjen be a por, mert akkor a szemüveglencsére kerül, ami zavarja a látást (vagy a szembe).
Legjobb lenne olyan, ami valamilyen UV védelmet is nyújt a nyári napsütésben. Nem világos számomra, hogy ezt csak sötétített, sárga vagy a víztiszta üveggel felszereltek is képesek nyújtani?
Lehetőleg páramentes legyen, bár ez utóbbi nem tudom mennyire segít, ha az alatta lévő szemüveg nem páramentes, azaz lecsapódik rá a pára. Nyáron ez kevésbé fontos.
Esetleg még az is egy szempont lehetne, hogy valamilyen módon megakadályozza az alatta lévő szemüveg lecsúszását, ne kelljen mindig igazgatni a védőszemüveg állandó levételével.
Létezik olyan, ami mindezt nyújtja?
az nem overkill?
nem elsősorban fűrészeléshez kell, és ha fűrészelek, az ágfűrész vagy kézifűrész, nem az elszakadó lánctól kell védeni magamat, hanem a keletkező portól, amikor száraz fát fűrészelek a keretes fűrésszel
nem nagyon tudok bemenni és szétnézni sehová, messze vannak ezek a boltok
neten rendelném meg :/
Létezik olyan védőszemüveg, amiben kivehető az üveg lencse.
Keress olyat, és abba tudsz akár csináltatni egyedi lencsét is.
Ismertem olyan szakit, aki ilyet használt.
Az Uvex forgalmaz ilyen szemüvegeket OTG néven.
Ami nekem ami legjobban bevált az az alábbi, ebben az a jó, hogy nem nyomja pluszban a fülemet. Párával nagyon nem tudsz mit csinálni, max nézel rá valami folyadékot de remélhetőleg nem kell maszkot hordani, mert nekem csak akkor volt ilyen gondom.
Előtte ilyent hordtam több mint 10 évig, de az nehezebb és kényelmetlenebb is:
Nekem nem áll meg az orromon a szemüveg fölé való száras védszemüveg, inkább gumis kivitelűt használok.
Nagy hátrány, hogy csak úgy tudom megelőzni az erőteljes párásodást, hogy oldalt lyukakat vágok rá, így csak a szemből érkező szemcsék ellen véd, oldalról beszáll a por.
Valószínűleg bennem van a hiba, de én folyamatosan küzdök a párásodás ellen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!