Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Kicsit elrontott tető felrakás...

Kicsit elrontott tető felrakást tudok így javítani?

Figyelt kérdés
Melléképületet csináltam, tákoltam. Cserép tető van rajta, de sajnos nem hagytam kilógni cserepet, ezért ha eső van akkor áztatja az alatta lévő legelső tetőléc véget és a gerenda végét is. Ezt kiküszöbölve megoldás, ha cserép alá a legvégső részénél nyilván raknék végig egy alumínium elemet ( vagy pl. polikarbonátot, rögzítve a tetőlécre és ez lefolyatja a csatornába? Nem akarom jobban szétszedni, meg a gerenda végén megvan vágva, azt már csak toldani lehetne hogy kijebb hozzam.
2022. ápr. 8. 11:52
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem úgy jó lenne.
2022. ápr. 8. 12:12
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Ezek szerint kimaradt a cseppentő lemez, csak ezt kell pótolni. és egy picit jobban kilógatni.

[link]

2022. ápr. 8. 12:22
 3/7 anonim ***** válasza:
Az érdi bádogos boltban olyant vágnak, amilyent csak szeretnél
2022. ápr. 8. 13:29
 4/7 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm, erre gondoltam!

És ha alárakom cserép végének, a tetején lévő kapcsok akkor fogják kellőképpen a cserepet igaz?

2022. ápr. 8. 14:22
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Persze. Vékony anyag, nem emeli el a cserepet.
2022. ápr. 8. 17:56
 6/7 anonim ***** válasza:
Ha a gerendák(ra)mellé szögelsz jobbról~balról egy-egy darab cseréplécet toldásnak,--és rá még egy lécet,és plusz egy sor cserepet,-az nem jó?
2022. ápr. 8. 18:00
 7/7 A kérdező kommentje:

Az is megoldás lehet,van is még annyi cserepem. Kicsit teraszos kinézete lenne.

Nem.tudom átgondolom. oldalsó tetőléc el fogja bírni?

2022. ápr. 13. 11:31

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!