Átlagos 1 fázisú asszinkron motor szabályozása?
2022. márc. 30. 15:37
1/6 anonim válasza:
Igen, lehetséges. De tartósabb alacsony fordulatszámon kicsi lesz a motor hűtése, jobban melegszik. Kb 75% alá nem kell tartósan venni, és indítani maxhoz közeli állapotba a nyomaték miatt.
2/6 A kérdező kommentje:
Köszi!
Az jó, mert eddig akiket szakikat kérdeztem, mind ilyen 80 ezres frekvenciaváltókat ajánlottak, amit bekötni se tudok.
Ezt meg én találtam tök dilettánsként, és ahogy nézem, simán be is tudnám kötni.
2022. márc. 30. 16:47
3/6 anonim válasza:
Hát ha kell a nyomaték, akkor én is frekiváltót ajánlom. A fázishasítással (kínai pár ezer ft kütyük) az a baj, hogy drasztikusan csökkenti a nyomatékot, cserébe pedig melegszik a motor.
4/6 A kérdező kommentje:
Értem..
2022. márc. 30. 17:08
5/6 anonim válasza:
A köszörüléshez kell a nyomaték. A fázishasítással csak nagy megalkuvások árán tudod használni.
A fázishasítás ventilátorhoz elfogadható. Adott esetben, ahogy esik a fordulatszám, úgy csökken a nyomaték.
A frekvenciaváltó nem olcsó, de korrekt megoldást ad, a megfelelő nyomatékod meglesz (szinte) minden fordulaton.
6/6 anonim válasza:
Egyfázisu motorhoz nem találsz frekiváltót.
Valamint voltak 3f motorhoz is fázishasításos szabályzók régen( annak jobb a nyomatéka).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!