Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogyan oldanátok meg a fadarab...

Hogyan oldanátok meg a fadarabok rögzítését?

Figyelt kérdés
tehát adott egy vízszintesen elhelyezkedő acéllemez. ennek az aljára szeretnék felhelyezni 3 fa téglatestet alulról (mind 3 egymással párhuzamos, az egyik széles lap fekszik fel a lemez felületre, oldalról nézve 70x70mm-es az összes fa). mindenképpen oldható kötés kell (időnként a fa cserés), szóval ragasztás kizárva. valami csavarozható megoldásra gondoltam, de a legegyszerűbb eset kellene ami csak lehetséges. van ötletetek esetleg?
2022. márc. 9. 12:51
 1/4 anonim ***** válasza:

Legegyszerűbb, hogy átfúrod, és metrikus csavarral + anyával + megfelelő alátétekkel ósszehúzod.

Ehhez az kell hogy hozzáférjna lemez mindkét oldalához

2022. márc. 9. 12:58
 2/4 A kérdező kommentje:

jaj bocsánat, elfelejtettem mondani hogy a lemeznek a 3 fa talpon kell állnia. tehát nem csavarozhatom fel simán alulról-felülről. valami oldalról

-esetleg csavarral- megszorított megoldásra gndoltam, de az a baj a középsőt így nem lehet a 2 szélső miatt

2022. márc. 9. 13:09
 3/4 anonim ***** válasza:

Süllyeszdd be a csavart a fába.

Vagy használj simán facsavart felülről behajtva

2022. márc. 9. 13:12
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Hegessz a vaslemez aljára a fatalp magasságánál kisebb oldalú szögvasakat, a szögvasak között csúsztathatóak legyenek a fatalpak.

Míg emelővel kicsit megemeled a szerkezetet, becsúsztathatod a szögvasak között a fatalpakat, amiket egy-egy jól elhelyezett, akár a vaslemez széléig kiérő víszintes csavarral rögzíthetsz.

2022. márc. 9. 13:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!