Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Napvitorla rögzítése tégla falra?

Napvitorla rögzítése tégla falra?

Figyelt kérdés

sziasztok,

milyen megoldással tudok olyan kiállást félteni téglafalra, amire mehet napvitorla szerelvény?

konkrét megoldás kellene, nem találok használható rendszert.

Van a falon 15 vagy 20cm dryvit, most nem tudom megmérni

köszi a választ 🙂

2021. máj. 9. 08:33
 1/6 anonim ***** válasza:
Dűbel és szemescsavar.
2021. máj. 9. 08:54
 2/6 anonim ***** válasza:

Jelzem, hogy sógornál a múlt hétvégi szél a 30-as porothermből ökölnyi darabot szakított ki a 16-os szemescsavar. Pedig nem volt nagy napvitorla, kb. 5x5 m háromszög. Ráadásul azzal a drága vegyi dübellel tette be, volt vagy 5000 a tubus :)

Ezek a mai üreges téglák jó hőszigetelők, de nem túl masszívak. Fél centi lehet belül a falvastagság, törik mint a ropi amikor oldalról éri erő.

Tennék fel 10 cm vastaggerendát a falra több csavarral és ahhoz rögzíteném a vitorlát.

2021. máj. 9. 09:24
 3/6 anonim ***** válasza:

A vasgerendát is rögzíteni kell, pont ahhoz a téglához, amihez direktben a napvitorlát, így ezt egy felesleges lépésnek tartom.

Kérdező, a dűbel és a szemescsavar a járható út, jobb megoldás erre nem létezik.

De nagyobb szél esetén célszerű legalább az egyik oldalon leereszteni a vitorlát, mert elszáll a ház.

2021. máj. 9. 09:42
 4/6 anonim ***** válasza:
93%

"A vasgerendát is rögzíteni kell"

Vastag gerendát írt a 2-es, nem vasgerendát.

Egyébként nem felesleges lépés, mert ugye a napvitorlát a két sarkán rögzíted, a gerendát meg 8-10 helyen 60 centinként oda tudod csavarozni, megoszlik a terhelés.

2021. máj. 9. 13:16
 5/6 anonim ***** válasza:

3-as vagyok

Átgondoltam, igazad van!:)

2021. máj. 9. 16:25
 6/6 anonim ***** válasza:
Én egyébként, amikor egy hasonló nagyobb teherbírású csavart kellett feltennem, telejsen átfúrtam a falat, és belülről anyával, széles alátéttel oldottam meg. Az ha kiszakad viszi magával a falat is. Nyilván sok esetben nem megoldható, attól függ mi van a túloldalon.
2021. máj. 9. 17:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!