Napvitorla rögzítése tégla falra?
sziasztok,
milyen megoldással tudok olyan kiállást félteni téglafalra, amire mehet napvitorla szerelvény?
konkrét megoldás kellene, nem találok használható rendszert.
Van a falon 15 vagy 20cm dryvit, most nem tudom megmérni
köszi a választ 🙂
Jelzem, hogy sógornál a múlt hétvégi szél a 30-as porothermből ökölnyi darabot szakított ki a 16-os szemescsavar. Pedig nem volt nagy napvitorla, kb. 5x5 m háromszög. Ráadásul azzal a drága vegyi dübellel tette be, volt vagy 5000 a tubus :)
Ezek a mai üreges téglák jó hőszigetelők, de nem túl masszívak. Fél centi lehet belül a falvastagság, törik mint a ropi amikor oldalról éri erő.
Tennék fel 10 cm vastaggerendát a falra több csavarral és ahhoz rögzíteném a vitorlát.
A vasgerendát is rögzíteni kell, pont ahhoz a téglához, amihez direktben a napvitorlát, így ezt egy felesleges lépésnek tartom.
Kérdező, a dűbel és a szemescsavar a járható út, jobb megoldás erre nem létezik.
De nagyobb szél esetén célszerű legalább az egyik oldalon leereszteni a vitorlát, mert elszáll a ház.
"A vasgerendát is rögzíteni kell"
Vastag gerendát írt a 2-es, nem vasgerendát.
Egyébként nem felesleges lépés, mert ugye a napvitorlát a két sarkán rögzíted, a gerendát meg 8-10 helyen 60 centinként oda tudod csavarozni, megoszlik a terhelés.
3-as vagyok
Átgondoltam, igazad van!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!