Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Schell WC öblítő szeleppel,...

Schell WC öblítő szeleppel, ha öblítek, akkor a szelep tetején feljön a víz és ott folyik ki, nem pedig a WC csészébe, mi lehet a probléma?

Figyelt kérdés

#WC #hiba #Shell #öblítő szelep
2022. márc. 7. 16:10
 1/4 A kérdező kommentje:
Korábban normálisan működött, most vettem észre, hogy a WC csésze hátuljába, ahová megy az öblítőcső, ott az összekötő-tömítés kintebb van. Megpróbáltam úgy öblíteni, hogy visszanyomtam, erre felül folyik ki a víz. Ha nem nyomom vissza, akkor pedig a tömítésnél.
2022. márc. 7. 16:12
 2/4 A kérdező kommentje:
Mi lehet a gond? Ha nem értitek, akkor küldök róla képeket is.
2022. márc. 7. 16:13
 3/4 anonim ***** válasza:

"a szelep tetején feljön a víz"

A.) Ha a kupak alatt, amin a cég logója vagy a neve van. Ott kell(ene) lenni 1 tömítésnek!

B.) Ha visszanyomtad, esetleg eltörted a cső végét. Az a darab(ka) nem ment át a kagyló öblítő nyílásán. Hanem keresztbe fordult.

Szerintem a "B" verzió történt veled... Kiveszed a csövet és megnézed. Lehet hogy átmenetileg megoldod, ha levágod a sérült részt.

C.) Más ok miatt eltömődött a kagyló nyílása. Ha kiveszed a csövet és a tömítést, telefonnal fotózd le...

2022. márc. 7. 18:05
 4/4 anonim ***** válasza:
Elvileg dugattyút tudsz hozzá venni, 6000 pénz, én megszívtam, mert az új dugattyúval is csinálta. Elegem lett ebből a germán sz@rból és vettem egy kínai golyóscsapot, 1/2 éve azzal húzom le a wc-t, tökéletes.
2022. márc. 8. 21:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!