Mivel könnyebb megtanulni hegeszteni? Inverteressel, vagy porbelessel?
Bár porbelest nem próbáltam, de hasonló lehet, mint a co2. Azzal szerintem valamivel könnyebb, mint az inverteres pálcàssal (tulajdonképpen mindegy h inverter vagy trafó, a pálca a lényeg).
Pálcásban meg a dinamónak volt nagyon stabil íve azniskolai műhelyben, de aznolyannrika mára mint a fehér holló.
"Inverteres" géppel sem olyan nehéz, csak a megfelelő anyaghoz a megfelelő pálcát, gépet és beállításokat kell használni.
Lehetőleg ne 1,5 mm-es lemezeken, hanem pl. 4-5 mm falvastagságú szögvason gyakorolj.
2 nem is az mondtam, de azért azzal sokkal inkább “taknyol” az elején az ember. Főleg, ha nincs ott aki megmondja neki, hogy nem kell félni belenyomni a pálcát. Nekem 14 évesen sokáig az volt a hibám, hogy túl messzire tartottam. Lánggal előbb megtanultam iskolai gyakorlaton, pedig az nehezebb.
Viszont aki elektródával megtanul annak gyerekjáték lesz a co2 meg ezek a huzalosak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!