Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mivel könnyebb megtanulni...

Mivel könnyebb megtanulni hegeszteni? Inverteressel, vagy porbelessel?

Figyelt kérdés
2022. jan. 23. 17:51
 1/5 anonim ***** válasza:
68%

Bár porbelest nem próbáltam, de hasonló lehet, mint a co2. Azzal szerintem valamivel könnyebb, mint az inverteres pálcàssal (tulajdonképpen mindegy h inverter vagy trafó, a pálca a lényeg).

Pálcásban meg a dinamónak volt nagyon stabil íve azniskolai műhelyben, de aznolyannrika mára mint a fehér holló.

2022. jan. 23. 18:03
 2/5 anonim ***** válasza:
93%

"Inverteres" géppel sem olyan nehéz, csak a megfelelő anyaghoz a megfelelő pálcát, gépet és beállításokat kell használni.

Lehetőleg ne 1,5 mm-es lemezeken, hanem pl. 4-5 mm falvastagságú szögvason gyakorolj.

2022. jan. 23. 18:22
 3/5 anonim ***** válasza:

2 nem is az mondtam, de azért azzal sokkal inkább “taknyol” az elején az ember. Főleg, ha nincs ott aki megmondja neki, hogy nem kell félni belenyomni a pálcát. Nekem 14 évesen sokáig az volt a hibám, hogy túl messzire tartottam. Lánggal előbb megtanultam iskolai gyakorlaton, pedig az nehezebb.

Viszont aki elektródával megtanul annak gyerekjáték lesz a co2 meg ezek a huzalosak.

2022. jan. 23. 18:53
 4/5 Gyula6 válasza:
Nyáron vettem porbeleshuzalos heggesztőt icipicit más mint a Co-s jobban fröcsköl.kicsit olyan mint amikor gáz nélkül használod a Co-t de megtanulható viszont mindenféle képpen könnyeb mint az elektródás,bár ott sem mindegy hogy trafós vagy inverteres az elektódás.invérterrel könnyebb megtanulni pálcással vagy huzalossal is.a tarfós heggesztés több gyakorlást igényel,mindegy mien anyagal hegesztesz
2022. jan. 25. 02:01
 5/5 Csabx ***** válasza:
Leginkább sok gyakorlással...
2022. jan. 25. 10:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!