Valaki segít különbséget tenni az alábbi bekötések között? villanyszerelés
Előre le szeretném szögezni: NEM akarok villanyt szerelni, csupán elméletben szeretném tisztázni a dolgokat. Kezdő vagyok, csupán szeretném megérteni a dolgokat.
https://www.youtube.com/watch?v=opoEswRp_jg&t=276s&ab_channe..
Az alábbi videóban ugyan arra célra több féle módon ábrázol bekötéseket. Valaki el tudná magyarázni, hogy mi a különbség köztük? Miért jobb az egyik, mint a másik? Én úgy gondolnám, hogy az első a legjobb, mivel az a legegyszerűbb, az igényli a legkevesebb vezetéket és könnyen átlátható. Persze valami oka van, hogy még 4 különböző féle képpen mutat megoldást, szóval kerre kérnék magyarázatot.
Nem kell túlmisztifikálni, ez csak kombinatorika, hogy hányféleképpen tudsz 2 váltókapcsolóval vezérelni egy áramkört. Értelem szerűen az első a legmegfelelőbb megoldás, pontosan azért amit írtál: egyszerű, kevesebb vezetéket igényel. Ezekből adódik még egy előnye a többivel szemben, a meghibásodás valószínűsége kisebb.
Mindig törekedni kell a legegyszerűbb megoldásra, a gyakorlatban is az elsőt használják, villanyszerelő képzésen is azt tanítják.
"kombinatorika"
Nem pont erre gondoltam "rondább" címszó alatt, de mondjuk ez is csúnyán hangzik. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!