Szigeteletlen toldóhüvelyt lehet érvéghüvelyező fogóval préselni?
Hurok nem alkukna ki a szerelésben, így nem esne csapdába az érvégező fogó.
(Még mielőtt furcsán néznétek, lebetegedtem, ezért a legközelebbi villanyszerelési szaküzletig eljutni nem tudok ilyen filléres alkatrészért, és elméletben haladnom kell az elektromos törölközőszáeító javításával)
Ezer féle érvéghüvelyező van péreselés formájával.
Otthoni formában nagyobb érvéggel toldottam össze vezetéket. Sodrottat, egymással szembe teljesen áttolva és zsugorcsövezve.
Ha jó a vastagság, 1 próbát megér. Akkor próbálnám, ha a fogó minden irányból nyom ( 4szög,6 szög).
Esetlek csoki belsejével, varnis csővel szigetelve.
A fűtőszál hője visszafele is hat, így előbb, utóbb kimelegszik.
Kár hogy akkor ezek szerint nem lehet tartósra megcsinálni..
Egyébként 4szöges érvégezőm van, azaz ilyesmi
Speciális hőálló zsugorcsövet is fogok szerezni + varnish, valamint a rövidülés miatt még a hőálló, szilikon szigetelésű vezetéket is pótolnom kell.
Amit az #1 valaszolo ir elsore troger munkanak hangzik, pedig sodrott vezetek toldasra az egyik legjobb mod, a ket blankolt eret egy dupla szigetelerlen ervegben egymassal szemben osszepreselni, majd gyantas zsugorcsovet ra. En ezt mar meg sem merem emliteni szakmai kozegben mert mind a forrasztos mind az oldhato vezeteksorolos nep nekem ugrik.
Egyebkent a toldohuvely anzagaban vastagabb mint egy erveghuvely, szinte biztos hogy az erveg nyomo pofa nem fogja normalisan megnyomni. Ha sokat preselsz meg a negyszog krimpelod is tonkre teszi, utana 0,5-os vagy kisebb erveget nem fogja megnyomni.
Mindössze 100 wattos az egész törölközőszárító.. Ez esetben megoldom a toldást szigeteletlen érvéghüvellyel, bár kár, hogy a szükséges 2,5 vagy 4mm2 méretűből hosszú nem lesz. Megfontolom az iker kivitelt is.
Utolsó, ez hasznos volt, kösz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!