Kismegszakító bekötéséhez is kell érvéghüvely? Vagy az úgyis össze, meg tudja szorítnai a vezetéket, talán még jobban is mint hüvelybe. Sodort vezetékről van szó.
Figyelt kérdés
2021. máj. 18. 07:07
2/4 anonim válasza:
Érvéghüvely nem kell mindenáron, de jelentősen javítja a kötés minőségét és meggátolja a szálak szakadását.
Én tennék rá.
Viszont kelleni fog egy érvéghüvely roppantó fogó is amivel felteszed.
3/4 anonim válasza:
Ahogy írták előttem, mindenáron nem kell, nyomólemez alá nem szükséges okvetlen, csak ha csavar alá kötsz vezetéket, például egy elosztószekrény/tábla nulla-föld sínbe bekötéskor szükséges, mert ekkor vezetéket közvetlen a csavar szorítja le, a hajlékony vezetéket pedig szét nyírod a csavarral. Azonban az érvéghüvely a kismegszakító bekötése alatt is megakadályozza a korróziót, elég időszakosan párás helyiség vagy kültér, ahhoz, hogy korrodáljon, még IP védett elosztóban is! Szerencsésebb, ha le van hüvelyezve. Jobb kötést nem biztosít az, ha nem hüvelyezed le, ez biztos.
4/4 anonim válasza:
Amennyiben a csatlakozó terminál alkalmas érvéghüvely nélküli, sodrott vezeték fogadására, nem kell. Ezek jellemzően a rugós csatlakozó terminálok. Kismegszakítónál kengyelbe kötöd a vezetéket, ami esetében én olyan gyártói ajánlást nem láttam még, ahol "nem kel mindenáron". Minden esetben kötelező a ma itthon forgalomban lévő kismegszakítóknál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!