100 nm Családi házhoz hány kW teljesítményű gázkazánt vegyek?
Nekünk 120nm-t fűt egy 28 kW-os kondenzációs kazán. Plusz 160l indirekt bolylert kiszolgál 5 fő részére.
Víz melegítéskor 100% a max., fűtéskor 60% a max. teljesítmény amivel használjuk.
Sajnos víz melegítéskor nem tudom visszább venni a maximumot, automatikusan szabályoz, pedig némileg javulna a hatásfoka.
Falazat 30cm NF tégla + 12cm EPS.
Van egy 6 kw-os kandallónk. Azzal is ki tudjuk fűteni az egész lakást, csak akkor már reggel be kell gyújtani és még este 10-kor rakni rá. Pont ezen a héten volt -8 C éjjel, és kipróbáltuk. Ha enyhébb az idő, akkor elég délután, vagy naplemente után begyújtani.
Nekem 24 kw van. 100 m2 kádár kocka nincs szigetelés, csak fűtésre használjuk.
Én a 28 kw-t venném a helyedben ha melegvíz is kell.
A Hajdú egy Hoval licenc alapján gyártott nagyon jó minőségű termék. Jó választás.
A kazán méretét energetikai számítás alapján illik meghatározni.
A túl nagy teljesítményű kazán sokkal többet megy alacsony teljesítményen rossz hatásfokkal, mint egy megfelelően méretezett fűtőkészülék.
Ha átfolyós vagy belső indirekt tárolós a gázkazán, akkor általában a 24-28 kW teljesítményűek megfelelnek.
külső indirekt tároló mellé mindenképp méretezni kell a kazánt a ház és a melegvíz készítés igényéhez.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!