Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Fúrni szeretnék olyan falba,...

Fúrni szeretnék olyan falba, amiben kémény van. Milyen mély lyukat fúrhatok?

Figyelt kérdés

Nem vagyok tisztában azzal, hogy egy kémény milyen mélyen szokott a falban lenni, illetve azzal sem, hogy egy vakolat kb. milyen vastag.

Valaki szakmabeli, vagy akinek van tapasztalata, segítene?

2022. jan. 10. 21:14
1 2
 11/15 mindentudó99 ***** válasza:
Így ahogy a tizes írja. Kismeretű tömör tégla a kémény. 5-6 centis tiplit is bele tehetsz nem fúrod át a kémény falát
2022. jan. 11. 13:35
 12/15 A kérdező kommentje:

#9: A falat egy vízszintes vonal mentén különböző pontokon kopogtatva valóban különböző hangokat ad. De az az érdekes, hogy egy függőleges vonal mentén különböző helyeken kopogtatva is különböző hangok jönnek. Ezek között van olyan hang is, ami üreget jelez és olyan is, ami úgy hangzik, hogy tömör. A kémény ugyebár függőleges üreg, tehát ezt nem tudom megmagyarázni.

A kémény nem az én lakásom kéménye. Feltételezés volt részemről, hogy kémények vannak a falban. A falnak ez a része nem sík. 1,5 m szélességben a fal kiugrik a szoba terébe 12 cm-re. Ebből gondoltam, hogy itt kémények (vagy csövek) vannak beépítve.

#10: Jól értem, hogy legalább 12 cm tégla+vakolat van a kémény és a lakásom között? Egy 12 cm mélyen lévő üreg valyon megtalálható lenne kopogtatással?

Egyébként a lakás új, fentebb írtam, így talán erre nem vonatkozik az állítás.

Köszi mindenkinek, aki írt. #11-nek is.

2022. jan. 12. 03:36
 13/15 mindentudó99 ***** válasza:
Nem található meg úgy a kèmèny ürege
2022. jan. 12. 06:09
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező : "Egy 12 cm mélyen lévő üreg valyon megtalálható lenne kopogtatással?"

A VAJON az pontos jé.

Amúgy baromira túlbonyolítod a dolgot. Már rég készen kellene lennie.

Egyébként egy falvédőt feltenni normálisan az elég macerás, oda kell figyelni minden lépésre.

Ha ilyen speckó a fal hogy 12 cm-t kiugrik és fura hangok is vannak, akkor keresd meg a Közös képviselőt! Neki kell legyen dokumentáció mindenről. Csövek, kemények stb.

2022. jan. 12. 11:03
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszi.
2022. jan. 13. 00:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!