Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » A széthúzódott pvc-cső javítás...

A széthúzódott pvc-cső javítása-rögzítése hogyan ajánlott?

Figyelt kérdés

Van a strangban egy 63-as pvc-cső ami nálam kicsit széjjelebb húzódott valamikor nagyon régen. Talán még építés után és azóta is úgy van. A felső része nem mozdul meg, de az alsó fel érezhetően forgatható, valszeg az ment lejjebb. Szépen kivirágzik azon a részen a só vagy micsoda. a csövön. Víz nem folyik sehol, hosszabb ideje figyelem, semmit se mozdul.

Mivel lehet ezt letömíteni? Smirglivel dörzsöljem le a sóvirágot, porszívózzam körbe, majd zsírozott kócot tömködjek a résbe és tekerjem körbe szigetelőszalaggal? Kihallatszik a résen a vízcsobogás. Gondnoknak már mutattam, nem foglalkozik vele.

2021. dec. 12. 12:36
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Szakszerűen,precízen? Széthúzod,kitakarítod teljesen a gumitömítés körül a koszt,/ha kell új gumigyürüt betéve/majd ügyelve a helyes lejtésre,összetoldod az idomokat,zsír/faggyú jelenlétében,és akkor 100% nem fog csöppenni.

Olcsón...gyorsan...de nem túl szakszerűen?

Hát ledrótkefézed,majd körbe tekered széles szig.szalaggal alaposan,és akkor szintén nem fog cseppenni.

2021. dec. 12. 12:47
 2/10 anonim ***** válasza:
teflon szalaggal is meglehet oldani :)
2021. dec. 12. 13:05
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Az egyik fele azért mozoghat, mert az is érkezik egy másik cső vagy időm toldós felébe nyilvánvalóan, szóval ha feljebb húzod, abból húzod ki. Nem vagyok vízszerelő, de én kivágnék egy darabot, majd pont olyan hosszú csövet vágnék, amekkora kell, és egy áttoló karmantyúval összetoldanám.
2021. dec. 12. 13:45
 4/10 A kérdező kommentje:

Nem lehet széthúzni. A lenti rész sötét veremben van, ahogy felfelé se éehet semmit látni, kamerát se lehet betolni.

Ez még hegesztett pvc korszakos, a hossztoldások is összemelegítettek, nem gumikarmantyúsak mint manapság. Valszeg lefelé összerogyott a rendszer egyszer valamikor, vagy valaki szétbarmolta és kicsit rövidebbel rakta össze, vagy a hőtágulás miatt itt csinált magának tágulási hézagot a pvc (mosógép-fürdőstrang)

No, kösz mindenkinek. Lesmirglizem a vízkővirágot és körbeszigszalagozom. Rárajzolok 10cm-re egymástól két vonalat a két csöre így később lemérhető a változás. Rá is írom milyen jelölés az ott.

2021. dec. 12. 16:27
 5/10 anonim ***** válasza:

Létezik erre PVC ragasztó.

[link]

2021. dec. 12. 17:35
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszi!

De biztos jó ötlet lenne az ilyet beragasztózni? Az illesztési felületet tisztességesen letakarítani, zsírtalanítani nem lehet. Szétszedni nem lehet.

2021. dec. 12. 19:44
 7/10 anonim ***** válasza:
Az biztos, hogy utána már csak fűrésszel lehet szétszedni, de azt írtad, hogy egyébként sem szétszedhető. Zsírtalanítani féktisztító spray-vel tökéletesen lehet.
2021. dec. 12. 21:13
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszi!

A féktisztító tetszik. ledzsuvázom amennyire tudom, aztán körbeporszívózóm és megküldöm neki a féktisztítót, majd nyakonöntöm a vinilfixxel.

Ezeket a lefolyócsöveket mivel lehetne hangszigetelni? Nyilván sokkal csendesebb lesz, ha leragasztom, de ettől függetlenül jó lenne tompítani a vízcsobogási hangját. Főrdőszobai strang, sokáig csobog ha valaki pancsol, vagy mos.

2021. dec. 12. 21:36
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Talán a polifoam csőhéj csökkentheti valamennyire a zajt.
2021. dec. 13. 06:10
 10/10 A kérdező kommentje:
Igen, arra gondoltam én is hirtelen.
2021. dec. 13. 12:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!