Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Kender vagy teflonszalag?

Kender vagy teflonszalag?

Figyelt kérdés
Otthoni kádcsap, sarokszelep cserénél melyik a jobb? Én csak kendert szoktam. Kell hozzá valami olajos anyag a kiszáradás miatt?
2021. nov. 27. 12:36
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Amelyikkel jobban tudsz dolgozni. Kóchoz faggyút szoktak, de szárazon is jó, a víz nedvesíti malyd.
2021. nov. 27. 12:58
 2/20 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Kis menetekhez teflont szoktak nagyhoz kócot zsírral.
2021. nov. 27. 13:00
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Akik a kendert tartják jobbnak, azzal szoktak érvelni, hogy a kender dagad! Azaz ha minimális szivárgás fellép, akkor a kender megdagad és megállítja a szivárgást.
2021. nov. 27. 13:38
 4/20 anonim ***** válasza:

Én mindig teflont használok, nem szeretem a kendert. Vannak már egyébként paszták is, bár én még nem próbáltam.

[link]

2021. nov. 27. 17:18
 5/20 anonim ***** válasza:

Szerintem már régen el lehetne felejteni a kendert meg a teflont.

A 4-es által belinkelt pasztát használom vízhez, gázhoz már hosszú évek óta.

Praktikus, egyszerű, gyors és pl. nem tudja elnyírni a menet mint ahogyan a kócot vagy a teflonszalagot.

2021. nov. 27. 17:34
 6/20 A kérdező kommentje:

Pont azért kérdeztem, mert manapság minden változik, és hogy most mi a modi.

Ez a paszta sokág eláll felbontás után? Milyen állapotú lesz 1-2 év után, ha cserélni kell a csapot? Könnyen eltávolitható.

2021. nov. 27. 17:50
 7/20 anonim ***** válasza:
#5-ös, vízszerelő vagy? Azt mondod a gumiámot simán lehet használni önmagában, felkened a menetet és ennyi? Én eddig vízszerelőtől csak azt láttam, hogy a gumiámmal a kendert keni meg, hogy az ne száradjon ki!
2021. nov. 27. 17:53
 8/20 anonim ***** válasza:
A paszta kb. olyan mint a sziloplaszt, állagát tekintve, ugyanolyan szilárd állapotban is. Felbontás után is "bármeddig" eláll. Egy dolog szokott történni vele, hogy a tubus szájánál beszárad, de azt átbökve ismét használható. Mindenesetre én eddig gumiámot felhasználni csak olyan formában láttam, hogy a kendert kenik meg vele!
2021. nov. 27. 17:59
 9/20 anonim ***** válasza:

#5-ös vagyok.

Önmagában használható vízhez és gázhoz is. A megszáradt tömítés nem ragasztja össze a meneteket, "csak" tömíti. Ezért könnyedén oldható évek múlva is, mintha ott se lenne.

Ráadásul filléres tétel és kis helyen elfér.

A legtöbb esetben az összeszerelt kisnyomású szerelvények pár perc után már használatba vehetőek.

Ha esetleg kotyog a menet, akkor meg kell várni az átkeményedést.

Javaslom elolvasni a belinkelt tömítő melletti leírást, mert minden fontos dolog ott van leírva.

Lényeges még, hogy a menetek szárazak legyenek.

100%-osan tömít, és a felesleget kitermeli kívülre, ahonnan egy nedves ronggyal letörölhető még frissiben.

(Kézről nehezen jön le.)

2021. nov. 27. 18:07
 10/20 anonim ***** válasza:
A kóc már évtizedek óta tökéletesen megfelel a vízcső meneteinek tömítéséhez. Lehet bohóckodni mindenféle Loctite meg hasonló szuper termékekkel, de egy egyszerű felhasználónak még mindig ez a legjobb. Szerintem.
2021. nov. 27. 18:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!