Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Szigetelt kutyaház építése...

Szigetelt kutyaház építése osb lapból? Van valami jó mintátok?

Figyelt kérdés
Úgy terveztük, hogy 2 lap közé teszünk valami szigetelő anyagot (nem jut eszembe a neve de talán valami üvegszálas dolog lehet). Nő vagyok ráadásul sajnos nem tudok megvenni egy nagyobb testű kutyának egy újonnan készült házat de szeretnék készíteni neki valami melegebbet. Ti hogyan csináltátok? Mit használtatok fel hozzá?
2021. nov. 16. 16:01
 1/7 anonim ***** válasza:
52%
Belülre nem jó az OSB mert beleakad a kutyus szőre. Kívülre jó, belülre rétegelt lemezt tennék, közé pedig nikecell-t vagy hasonlót.
2021. nov. 16. 16:20
 2/7 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem: rövidszőrű kutyáról van szó
2021. nov. 16. 16:22
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk kőzetgyapot van betéve szigetelésnek.

5x5-s lécből van a keret, kívül-belül OSB lap, alapozóval és olajfestékkel lekenve minden oldala a lapnak (az is amelyik a szigetelés felé van)

Az alja ugyanilyen: 2 OSB lap között kőzetgyapot szigetelés.

A teteje nyitható (zsanérral megoldva; lecsukott állapotban rögzítve (szemescsavar akasztóval)

Túlnyúlik a házon minden oldalra, az egyik oldalon "előtető" (ott eszik a kutya) Az ól fölötti rész szintén szigetelt.

Kívülről PVC padló borítása van.

Az ajtajánál alul széles küszöb (a mi kutyánk szereti rajta fektetni a fejét a küszöbjén)

(keverék) Foxink van

A lányom és én csináltuk a tervezéstől a kutyaudvarra cipelésig (és is nő vagyok)

2021. nov. 16. 18:52
 4/7 anonim ***** válasza:
25%

Hát ha szánsz ennyit egy kutyaólra, akkor...

OSB-ből most drága lesz a történet! Arany árban van!

Egyébként kívülről homlokzati szigetelés. Azzal tudsz hőt bent tartani, de egy kutyaól eleve nyitott... Teljesen feleslegesnek látom még a kőzetgyapotot is. 15cm-es hungit a kettő közé raksz, az bőven jó, és építheted deszkából, azt is lehet duplán és közé a hungit és az olcsóbb is. Felcsiszolod a deszkák belső felét vagy veszel gyalultat. Ha belül az aljára teszel neki egy párnahuzatba hungarocell táblát pluszban, az fogja melegíteni alulról ha ráfekszik, mert tolja vissza a hőt. Próbáld ki, ülj rá egy hungarocell táblára. Mondanám, hogy építs szerkezetet és tedd rá kívülről a hungit, de hát ehhez olyan kevés anyag kellene neked (ragasztóhabarcs a behúzáshoz meg háló), hogy ilyen keveset nem kapsz a boltban. Nem érdemes.

2021. nov. 16. 20:14
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

3# kiváló munka, jó leírás!

Így képzelném én is el.

2021. nov. 16. 20:15
 6/7 anonim ***** válasza:
0%
Megnéztem mi a drága... mérettől függően 30-40 ezer egy hőszigetelt kutyaól! Ennél olcsóbban nem fogod tudni otthon összerakni a szigeteltet. Mire arra tető kerül, le van szigetelve. Nem tartom valószínűnek. OSB-ből meg pláne nem!
2021. nov. 16. 20:19
 7/7 A kérdező kommentje:

#6 Édesapámnál elég sok mindent megtalálok, amit használhatok.. Van felszerelése, festékei, tetőlécei, deszkái és mivel fűtéssel is foglalkozik, ezért is írtam, hogy a szigetelőanyagot is meg tudnám oldani, vagy legalábbis ismerősöktől olcsón, illetve meg van néhány maradék anyaga. Ha igazából csak a lapot kell megvennem, akkor én úgy gondolom, hogy olcsóbban jövök ki és sajnos nincs fölösleges 30-40 ezer forintom. (Bár amiket én néztem, nagytestű kutyának való és szigetelt kutyaházak, azok 60-70 ezer forint körül mozognak..)

Azért köszönöm a kedves válaszokat, mindenképp igyekszem megfogadni őket!

2021. nov. 17. 09:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!