Szigetelt kutyaház építése osb lapból? Van valami jó mintátok?
Nekünk kőzetgyapot van betéve szigetelésnek.
5x5-s lécből van a keret, kívül-belül OSB lap, alapozóval és olajfestékkel lekenve minden oldala a lapnak (az is amelyik a szigetelés felé van)
Az alja ugyanilyen: 2 OSB lap között kőzetgyapot szigetelés.
A teteje nyitható (zsanérral megoldva; lecsukott állapotban rögzítve (szemescsavar akasztóval)
Túlnyúlik a házon minden oldalra, az egyik oldalon "előtető" (ott eszik a kutya) Az ól fölötti rész szintén szigetelt.
Kívülről PVC padló borítása van.
Az ajtajánál alul széles küszöb (a mi kutyánk szereti rajta fektetni a fejét a küszöbjén)
(keverék) Foxink van
A lányom és én csináltuk a tervezéstől a kutyaudvarra cipelésig (és is nő vagyok)
Hát ha szánsz ennyit egy kutyaólra, akkor...
OSB-ből most drága lesz a történet! Arany árban van!
Egyébként kívülről homlokzati szigetelés. Azzal tudsz hőt bent tartani, de egy kutyaól eleve nyitott... Teljesen feleslegesnek látom még a kőzetgyapotot is. 15cm-es hungit a kettő közé raksz, az bőven jó, és építheted deszkából, azt is lehet duplán és közé a hungit és az olcsóbb is. Felcsiszolod a deszkák belső felét vagy veszel gyalultat. Ha belül az aljára teszel neki egy párnahuzatba hungarocell táblát pluszban, az fogja melegíteni alulról ha ráfekszik, mert tolja vissza a hőt. Próbáld ki, ülj rá egy hungarocell táblára. Mondanám, hogy építs szerkezetet és tedd rá kívülről a hungit, de hát ehhez olyan kevés anyag kellene neked (ragasztóhabarcs a behúzáshoz meg háló), hogy ilyen keveset nem kapsz a boltban. Nem érdemes.
3# kiváló munka, jó leírás!
Így képzelném én is el.
#6 Édesapámnál elég sok mindent megtalálok, amit használhatok.. Van felszerelése, festékei, tetőlécei, deszkái és mivel fűtéssel is foglalkozik, ezért is írtam, hogy a szigetelőanyagot is meg tudnám oldani, vagy legalábbis ismerősöktől olcsón, illetve meg van néhány maradék anyaga. Ha igazából csak a lapot kell megvennem, akkor én úgy gondolom, hogy olcsóbban jövök ki és sajnos nincs fölösleges 30-40 ezer forintom. (Bár amiket én néztem, nagytestű kutyának való és szigetelt kutyaházak, azok 60-70 ezer forint körül mozognak..)
Azért köszönöm a kedves válaszokat, mindenképp igyekszem megfogadni őket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!