Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Ha most kellene láncfűrészt...

Ha most kellene láncfűrészt venned, vennél aksisat?

Figyelt kérdés

Ha igen, miért?

Ha nem, miért?

Illetve akinek van, leírhatná a tapasztalatait.

Nagyon sokat megnéztem, és arra jutottam hogy ár/érté arányban ez lehet a legjobb: Makita DUC353

[link]

[link]

[link]

2021. okt. 31. 14:38
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Ha nem sprintben tolod, akkor teljesen jó lehet, főleg ha jól élezel után kézzel (és szoktál is, hehe), meg otthon gond nélkül be tudod szabályozni egyformára a fogakat egy stabilabb kis asztali élezővel. Élesen tartott lánccal szerintem bőven kellemesebb egy elektromos, mint egy nagyobb teljesítményű benzines, ugyanúgy szorgosan borotvaélesre húzva is akár. Ha igazi vastag fák nincsenek, akkor nem is kell nagy gép, és mennyivel könnyebb már hajolgatni ezzel!
2021. nov. 1. 06:31
 12/20 A kérdező kommentje:

Itt van összehasonlítás egy kisebb benzinessel.(husqvarna t540 xp)

[link]

04:10-től

2021. nov. 1. 09:07
 13/20 anonim ***** válasza:
21%

A kérdező leírta, hogy combnyi fákat vágna vele.

Erre egyértelműen jobb egy benzines.

Akkumulátoros gép barácsoláshoz, gyümölcsösbe lehet jó.

2021. nov. 1. 12:15
 14/20 anonim ***** válasza:
Abban a videóban a legkisebb teljesítményű benzinest, az egykezest hasonlítja az akkushoz. Típusokat nem találtam. Nem lesz gyorsabb egy normál benzinesnél, eredendően nem döntőfűrész, de ha nem akarsz hatvanas lappal kétfelől dönteni marhanagy ártéri nyárfákat, akkor használható, amennyiben nem rekordkísérletre kell.
2021. nov. 1. 14:36
 15/20 A kérdező kommentje:

Kb egy 40 köbcentis fűrésznek felel meg.

A comb vastagságot úgy értettem hogy MAX comb vastagság.

Ilyesmit kell elképzelni: [link]

Itt konkrétan a legtöbb időt az viszi majd el hogy kihúzgálom, az ágakat összedobálom, a méterfákat szintén.

A benzinessel rendszeresen úgy jártam hogy ha kivágta egyet és ki kellett húznom, akkor ha nem állítottam le a fűrész, tuti hogy fölakadt a fa és már öt perce cibálom, a fűrész meg közbe alapjáraton ketyeg és már azon bosszankodom hogy miért nem állítottam le.... :D

Ha meg leállítom, akkor meg kb 5mp alatt kihúztam, és ránthatom be újból.. :D

2021. nov. 1. 15:59
 16/20 anonim ***** válasza:
Ezért kétemberes meló. Vagy tempóban hárman pakolnak, te meg mint a printerfej szeded oda-vissza.
2021. nov. 1. 16:35
 17/20 anonim ***** válasza:
21%

Ezek karvastagságú fák, te írtad azt, hogy átlagban combvastagságúakról van szó.

Ide elég lehet az akkumulátoros gép, de én akkor sem vennék olyat soha.

2021. nov. 1. 17:37
 18/20 anonim ***** válasza:
Másod fűrésznek döntés utáni galyazónak. De mivel erre ott van a kis könnyű partner gépem nem kell az akkus. Tetőlécezni viszont kiváló, jobb mint berántózni két léc között.
2021. nov. 24. 02:39
 19/20 anonim válasza:

Nem vennék.

Itthoni kisebb munkákhoz (feltételezem nem 10 m3 fát szándékozol akkussal aprítani) teljesen jó egy elektromos, vezetékes! Itthon van áram, nagyobb a teljesítménye. Nem merül le, nem kell tölteni. Az akkuk élettartama is véges. Ha nem használod, az állásban is tönkremegy, ellentétben egy vezetékessel. Kevesebb karbantartást igényel, mint egy benzines, halkabb.

2021. nov. 27. 13:18
 20/20 A kérdező kommentje:

Időközben megvettem a fűrészt, és azt kell mondanom hogy sokkal jobb mint amire számítottam.

Pár napja próbáltam ki, 1,5-2 óra alatt egy púpos utánfutónyi fát sikerült vele csinálnom (bodza, akác, eper), és még félig volt az aksi mikor eljöttem.

A 039-es Stihl-emhez képest sokkal kényelmesebb vele vágni.

Plusz érdekesség hogy miközben vágtam a fát, tőlem kb 150 méterre szarvasok legelésztek.

Na ez a nem mindegy! 😀 [link]

2021. nov. 27. 16:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!