Ha most kellene láncfűrészt venned, vennél aksisat?
Ha igen, miért?
Ha nem, miért?
Illetve akinek van, leírhatná a tapasztalatait.
Nagyon sokat megnéztem, és arra jutottam hogy ár/érté arányban ez lehet a legjobb: Makita DUC353
#4 Van egy kisebb erdőm (magától befásodott terület)
Oda mennék ki vele fát vágni napi kb 3-4 órára. Bodza, eper, akác stb. Átlagban ilyen comb vastagságú fákról van szó.
Kétszer két pót aksit is vinnék magammal (6ah)
Ami nekem nagyon tetszik az aksisban hogy csendes, és nem kell folyton berántani
Tavaly is bakker kimentem, csicseregnek a madarak, susognak a falevelek..
..Aztán egyszer csak berántom a terminátort.. 😅
Attol fugg mire kell de olyan sokat nem tudsz vele vagni 1 toltessel, szerintem olyan fel ora 1 ora munka es cserelhetsz aksit, az aksi toltese meg kb 2 ora.
Nekem aksis funyirom van de azert vettem olyat mert tudom hogy 1 toltessel lenyirom az udvart es akar elere is lehet allitani mikor elteszem. A benzinest nem szabad megdonteni mert az olaj, benzin kifolyik.
Aksis csavarhuzo is jo mert nem hasznalom folyamatosan orakig, igy van idom tolteni az aksit.
Viszont ha nekiallsz fat vagni akkor jobb ha benzines es akar egesz nap tudsz vele dolgozni
Úgy lehet számolni hogy 1 töltéssel kb annyi ideig lehet használni, mint egy stihl ms211-et fél-háromnegyed tank benzinnel.
A teljesítménye is kb ezzel a fűrésszel egyezik meg.
Láttam egy favágót a szomszéd telken aksis géppel dolgozni..elképesztő, mit tudnak ezek a masinák. Azt mindta, hogy a Husqvarna gép 60ezer volt, de a két pótaksi a másik 60 ezer. Ezzel együtt már nem kellene neki más. Volt benzinese is, de ha lehet nem használja.
A stihl aksis a legdrágább, de a legjobb. Halk, vág, mint kés a vajat, és sokáig bírja az aksija. Úgy tudom hármat adnak hozzá. Egy benne, kettő pót.
A kérdésre válaszolva: csak aksisat vennék.(persze nem az ecserin)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!