Muszáj lesz megfogatnom ezt a vezetéket pár helyen fa gerendához, ha a tartóvezeték és a vezeték közé ütök szöget azt ráhajtanám a sodronyra jó lenne úgy, vagy csak sérülne, és gyengíteném?
Úgy gondoltam, hogy ráhajtom a sodronyra a szöget..
Kicsit feszitést is kellene magtartani, csakh9gy me lógjon be.
Kicsit egyenes legyen
Ne szögelj közé! Sérülhet igen, meg ronda is lesz! Ha fa gerendára érkezik, akkor azon a szakaszon, ami már a gerendán menne tovább, ott letéped róla a feszítőt, és azon (ahogy előttem linkelték), szögelőbilinccsel rögzíted! Ahová érkezik a gerendára a kábel, oda becsavarsz egy csillárkampót. Az előző kérdésedben ahogy javasolták, veszel két bilincset, kötélszívet, a szívre ráhajtod a veszítőt (úgy téped föl a gerendán elmenő szakaszról, hogy hagysz rajta hosszabban, hogy ki tudj alakítani egy szívet). Miután ráhajtottad, két bilinccsel összefogod, majd beakasztod a kampóba. Fontos, hogy a beakasztott pont után, hagyj egy "zsákot" a vezetéken, azaz arról ne lépj le egyenesen a gerendára, ott kell képezni egy U alakot. Ez azért fontos, mert annak az U alaknak az alján fog lecsepegni az eső, amit a kábel megvezethet egy pontba. Ha nem hagysz, akkor egyenesen a gerendára vezetheted a kábellel az esővizet. A kábel mindkét rögzítési pontjánál így járj el. De csak láttál már ilyet...
Előző kérdésedre válaszolva, a sima egyszálas feszítő is örökös, mint a nyomor, ha rajta hagyod a szigetelést! A legtöbb kábeles olyat használ. Előbb rohad el a kötélszív, minthogy az elszakadjon.
A sodrony rész arra való, hogy tartsa. Meglehet azt sztem feszíteni rendesen, kicsi a súlya, és arra való. Ha meg pár métert feszítesz, tök fölösleges ilyent vanni.
Nem tudom, hol akarod légvezetékként, hàny métert hidalsz át?
Köszönöm a jó tanácsokat!👍
Tessék kaptok 1 kávét is! ☕
Vagy ilyennel üssem a gerendához a sodronyt?
Hogyan csináljak, itthon nilyen szöget?
Milyen szerszámok kellenek hozzá?
Egyenes szögeim vannak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!