Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Muszáj lesz megfogatnom ezt a...

Muszáj lesz megfogatnom ezt a vezetéket pár helyen fa gerendához, ha a tartóvezeték és a vezeték közé ütök szöget azt ráhajtanám a sodronyra jó lenne úgy, vagy csak sérülne, és gyengíteném?

Figyelt kérdés
[link]

2021. okt. 22. 06:25
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
2021. okt. 22. 06:58
 2/13 anonim ***** válasza:
Megsérted a külső burkolatot, de csak a távtartó hatékonyságát is rontod vele. sokkal egyszerűbb szerintem U szöggel rögzíteni, vagy alá ütni és úgy ráhajlítani.
2021. okt. 22. 07:40
 3/13 A kérdező kommentje:

Úgy gondoltam, hogy ráhajtom a sodronyra a szöget..

Kicsit feszitést is kellene magtartani, csakh9gy me lógjon be.

Kicsit egyenes legyen

2021. okt. 22. 07:47
 4/13 anonim ***** válasza:
76%

Ne szögelj közé! Sérülhet igen, meg ronda is lesz! Ha fa gerendára érkezik, akkor azon a szakaszon, ami már a gerendán menne tovább, ott letéped róla a feszítőt, és azon (ahogy előttem linkelték), szögelőbilinccsel rögzíted! Ahová érkezik a gerendára a kábel, oda becsavarsz egy csillárkampót. Az előző kérdésedben ahogy javasolták, veszel két bilincset, kötélszívet, a szívre ráhajtod a veszítőt (úgy téped föl a gerendán elmenő szakaszról, hogy hagysz rajta hosszabban, hogy ki tudj alakítani egy szívet). Miután ráhajtottad, két bilinccsel összefogod, majd beakasztod a kampóba. Fontos, hogy a beakasztott pont után, hagyj egy "zsákot" a vezetéken, azaz arról ne lépj le egyenesen a gerendára, ott kell képezni egy U alakot. Ez azért fontos, mert annak az U alaknak az alján fog lecsepegni az eső, amit a kábel megvezethet egy pontba. Ha nem hagysz, akkor egyenesen a gerendára vezetheted a kábellel az esővizet. A kábel mindkét rögzítési pontjánál így járj el. De csak láttál már ilyet...

Előző kérdésedre válaszolva, a sima egyszálas feszítő is örökös, mint a nyomor, ha rajta hagyod a szigetelést! A legtöbb kábeles olyat használ. Előbb rohad el a kötélszív, minthogy az elszakadjon.

2021. okt. 22. 07:48
 5/13 anonim ***** válasza:

A sodrony rész arra való, hogy tartsa. Meglehet azt sztem feszíteni rendesen, kicsi a súlya, és arra való. Ha meg pár métert feszítesz, tök fölösleges ilyent vanni.

Nem tudom, hol akarod légvezetékként, hàny métert hidalsz át?

2021. okt. 22. 07:54
 6/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a jó tanácsokat!👍

Tessék kaptok 1 kávét is! ☕

2021. okt. 22. 07:55
 7/13 A kérdező kommentje:
Kb 80 m, de kb középen van egy akadály, és ott meg akarom fogatni is középen , tehermentesíteni is
2021. okt. 22. 14:36
 8/13 A kérdező kommentje:
Holnap csinálnám, szöget hajtok a sodrony feszítőre, jcsak nem lesz gond , nem vágja sérti meg ugye?
2021. okt. 24. 04:10
 9/13 A kérdező kommentje:

Vagy ilyennel üssem a gerendához a sodronyt?

Hogyan csináljak, itthon nilyen szöget?

Milyen szerszámok kellenek hozzá?

Egyenes szögeim vannak!

[link]

2021. okt. 24. 08:35
 10/13 A kérdező kommentje:
Semmisesikerül, banyagvagyok!
2021. okt. 30. 05:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!