Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Új felső redőnytokos műanyag...

Új felső redőnytokos műanyag ablakot rendeltem.Szóltam, hogy oldalt 2 cm xps-t teszünk majd fel.Így az ablakra tettek 5 cm-es toktoldót. Felszerelés után láttam, hogy a redőnysín közvetlen a falnál van. A redőnysínnek nem a kereten kellene futni?

Figyelt kérdés

#redőnysín #felsőtokos
2021. szept. 30. 18:45
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
De. El lett rontva a méretezés.
2021. szept. 30. 19:35
 2/10 A kérdező kommentje:
Egy része már fel van szerelve. Ami még nincs ott kérhetem hogy vágjanak le belőle? Felmérés során megbeszéltük a fentieket. Én megbíztam a felmérőben. A szerződést nézem és ott mindenhol akkora redőny, mint az ablak. Reklamálhatok, ha már megbeszéltük?
2021. szept. 30. 19:39
 3/10 A kérdező kommentje:
Ez szigetelt redőnysín, a fal felöli része kamrás. Már reklamáltam. Azt mondták, hogy szigeteljünk a redőnysínre.
2021. szept. 30. 19:41
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha megbeszéltétek akkor szerintem jogos a reklamáció. Gondolom így nem tudtok hőszigetelést illeszteni az ablak tokhoz, ami elég fontos lenne.
2021. szept. 30. 19:45
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Ezzel csak annyi baj van, ha valamikor javítani kell a redőnyt, akkor valószínűleg a redőnysínről le kell szedni a szigetelést.
2021. szept. 30. 19:48
 6/10 A kérdező kommentje:
Megemlítettem, hogy mi van ha ki akarom cserélni a redőnysínt. Azt válaszolták rá, hogy úgyse kell kicserélni. Én nem a csere miatt aggódok. A redőnysín szigetelt, viszont ha le felhuzgálom a redőny 10-20 évig, akkor esetleg a rávakolás megrepedhet. Másrészt ez nem okozhat hőhidat? Így akkor tök felesleges volt a toktoldó, lehetett volna nagyobb ablaküveget is.
2021. szept. 30. 19:59
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
A vakolat elválása a redőnytoktól biztosra vehető, ha nem is azonnal de hosszabb távon biztosan.Az ablaktok hőhidassága garantált, ezt csak RAL beépítéssel lehet elkerülni. (egyébként a toktoldók hőátbocsájtási tényezője is gyalázatos, ezek már önmagukban hőhidat okoznak.)
2021. szept. 30. 20:13
 8/10 A kérdező kommentje:
Tehetek valamit?
2021. szept. 30. 20:21
 9/10 anonim ***** válasza:

Persze, nem fizetsz!

Nem ez volt megbeszélve. Mit gondoltak, miért kellett a toktoldó? Ennyire tompák nem lehetnek!

Egyébként az elképzelésük az jó, rálehet szigetelni úgy, hogy kvázi a szigetelésben lesz a redőnysín és mostanában jellemzően így is csinálják. Sőt, akár redőnytokra is rászigetelnek, így teljesen el van dugva a redőny. Abban is igazuk van, hogy nem lesz kicserélve, örökösek ezek a redőnyök. Ugyanakkor gondolom én, aki felmérte a méreteket, az javasolta neked a toktoldót, nem Te, laikusként találtad azt ki, hogy kell! És feltételezem elmondta, hogy a szigetelés miatt szükséges a toktoldó. Így igen, az a helyzet áll fönn, amit írtál, hogy a toktoldó az teljességgel felesleges volt! Aki a redőny méreteit felvette, leadta rendelésben, az hibázott, Őt terheli a felelősség! Ha nem hajlandók kicserélni, akkor nem kell érte fizetni, ennyit tehetsz. Kifizeted az ablakokat, annak beépítését, a redőnyüket meg vigyék oda, ahová akarják!

2021. okt. 1. 08:40
 10/10 Majatom ***** válasza:
Igen én is tapasztaltam már az ablakosoknál ezt a "jól van az úgy" hozzáállást. Én volt olyan ablak, amit másnap kiszedettem és újrarakattam velük, mert ferdén rakták be, a 90 cm széles ablak egyik jobb oldalán 2 cm, a bal oldalán pedig 4,5 cm volt a vakolathoz a szintkülönbség. Ne hagyd magad, csinálják úgy, ahogy megbeszéltétek.
2021. okt. 1. 12:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!