Egy óriás társasjátékot építenék, aminek az alapját
egy fólia képezné. Tudtok vastag, lépésálló fóliát
aránylag olcsón?
Figyelt kérdés
A lényleg, hogy egy ember méretü társasjátékot készítenék, amin a bábuk az emberek lennénk, tehát mindenki sétálna rajta. Ebből következik hogy egy aránylag strapabíró, vastagabb típusra lenne szükségem. Az egész 6x6m lenne, de ha 3x3m -es darabokban is meglehet oldani, az is nagyon jó lenne. Valaki tudna ajánlani nekem ilyen típusokat?
Szerintem reklámponyvát nézz, arra nyomtatni is lehetne, amit kitalálsz (de nem olcsó), mert nem csak az anyagnak, a festéknek is bírnia kellene.
(Vagy ha olyan a játék, külön is elkészítheted a mezőket valamiből...? Fa, műanyag lap, polfoam...?)
2021. aug. 14. 17:26
2/8 A kérdező kommentje:
A reklámponyva jó ötlet, viszont legolcsóbban is min. 80-90 ezer forint lenne a 36 négyzetméter, szóval felejtős. A darabok anyagjaiban már gondolkozban a fán, viszont elég vastagnak kellene lennie, hogy elbírja egy felnőtt ember súlyát. Akár ha 2x2m-es lapokra osztanám is nehezebb lenne ide-oda szállítani, szóval ezért is írtam a fóliát. Talán még a müanyag ami szóba jöhet.
2021. aug. 14. 18:04
3/8 anonim válasza:
Esetleg sok-kis rétegelt lemez? Vagy HDF lemez. Ezekre festeni is könnyű és bizonyos eszközökkel még tartós is.
Ellenben nem könnyű szállítani. Illetve mindent is meg kell vegyél, pl. a lakk, a fedőlakk, alapozólakk, maga a bútorlap, esetleg az őket összekötő szögek, stb. Nem biztos, hogy olcsóbb megoldás lenne mint a vászonra nyomtatás.
De ha eleve szóbajöhet a kézzel festés, akkor tudsz venni vásznat (sőt, néha még turkálókban is találni fillérekért hatalmasokat), és festhetsz arra.
2021. aug. 14. 18:16
4/8 anonim válasza:
Kertitó fólia?
Vagy jófogáson használt kamion ponyva? Ha van.
2021. aug. 14. 18:52
5/8 A kérdező kommentje:
Igen, a lemezre való festés és azok lakkal való védelme picit macerásabb lenne. Bár a HDF lemez sem rossz ötlet, csak itt is az, hogy ha szállítanám, még darabokban is nehéz lenne. Kézzel festés szóba jöhet és jön is, de ilyen festék szóró spray-t használnék valszeg. Lehet a vászon lesz a megoldást, csak nem tudom hogy ha azon járkának, mennyire marad meg rajta a festék.
2021. aug. 14. 18:53
6/8 A kérdező kommentje:
A kertitó fólia bár fekete, de elég olcsó a m2 ára és vastagságilag is elég ígéretes.
2021. aug. 14. 18:58
7/8 anonim válasza:
Szobában folyna a játék? PVC-padló?
2021. aug. 14. 19:23
8/8 anonim válasza:
Szerintem ha kézzel festés mellett döntessz vásznon, akkor olajfestékkel dolgozz, ne spray-vel.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!