Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Szövet anyag lakkozása (?) :...

Szövet anyag lakkozása (?) : tippek ,hogyan lehetne kihozni a maximumot ?

Figyelt kérdés

Adott egy igen szép műbőr kanapé , amiről már a felső réteg teljes egészében levált.

A hordozója textil, most az egész lepedő-pléd anyagra emlékeztet (fehér) . ( Tudom-tudom, újra kell kárpitozni, de erre most nincs 250.000 , ezért kellene valami ideiglenes megoldás)

Olyasmire gondoltam hogy akár fújós, vagy kenős anyaggal lekezelni ,hogy ellenállóbb legyen, amíg el nem jön az átöltözése ideje.

Tudnátok javasolni erre megfelelő, használható , beválható dolgokat?

Színváltás sem hátrány különben, ennek a textíliának már úgyis mindegy, leginkább az alatta lévő dolgok miatt kellene a védelem.

Jelige : sz.rból várat, vagy legalább egy kunyhót.

2021. szept. 18. 13:40
 1/10 anonim ***** válasza:

A helyedben házilag varrnék rá valami huzatot. Ha nagyon nincs rá affinitásod, akkor csak egy ágytakaróból pár megkötővel. Ez a legolcsóbb.

Vagy lehet sztreccs, elvileg univerzális kanapéhuzatokat is kapni.

Pl. [link]

Egyébként létezik öntapadós műbőr (mint a fólia, öntapadós tapéta), de nem tudom, mennyire esztétikusan lehet megcsinálni vele ilyen nagy felületet házilag - lehet pénzkidobás és végül nagyon gagyi lenne.

Pl. [link]

2021. szept. 18. 13:51
 2/10 anonim ***** válasza:
Ja lakkozni nem mernék, hiszen a sima festékboltos lakkok száradáskor megkeményednek, nem rugalmas felületekre vannak kitalálva.
2021. szept. 18. 13:56
 3/10 anonim ***** válasza:
Lasciate ogni speranza, ahogy Dante írta. A műbőr felső rétege lágy pvc, visszatenni nem lehet. Legjobb, ha vastag plédet teszel rá vagy olcsó bútorhuzatból varrsz rá takarót (az '50-es-'70-es években ez megszokott volt a kikopott szövetborítású kárpitos bútoroknál).
2021. szept. 18. 14:05
 4/10 A kérdező kommentje:

Ha más ötlet nem jön, akkor csak lefedve lesz, igen.

Csak gondoltam megkérdezem itt, hátha valakinek van használható ötlete az elképzelésemre.

Mondjuk van a farbexnek egy rubber paint nevű viszonylag ellenálló festéke, azt festékfújóval.

Ez csak egy példa, fogalmam nincs hogy reagálna az anyag. :/

2021. szept. 18. 14:05
 5/10 anonim ***** válasza:

Amiről Te beszélsz, az textilbőr, nem műbőr, a 2 nem ugyanaz!

Amúgy én is elsősorban azt javaslom, hogy méretre varrass rá valami huzatot, nem igazán drága dolog! Vagy pedig a felső réteggel azonos színű ruhafestékkel fesd le a foltokat, a ruhafesték biztos nem tesz kárt a szövetben, hiszen eleve arra találták ki!

2021. szept. 18. 23:36
 6/10 A kérdező kommentje:
Az 1 és az 5 válasz alapján ,azt még hozzátenném,hogy mivel korpa szerűen vált fel , állandó szeméttel járt, így az egészet leszedtem, szóval nem foltot javítanék.
2021. szept. 19. 07:26
 7/10 anonim ***** válasza:
Ha bármivel lekened, amikor használni kezded ugyanúgy fel fog peregni. Mi egyszer műbőr autóüléssel jatszottuk ezt el.
2021. szept. 28. 10:45
 8/10 anonim ***** válasza:

A legegyszerűbb megoldás, hogy veszel neked tetsző színű műbőrt/textilbőrt és méretre vágod egy ollóval.

[link]

Majd befújod textilragasztó spray-al és ráragasztod.

[link]

2021. szept. 28. 10:55
 9/10 A kérdező kommentje:

Olyanra gondoltam ami belekapaszkodik az anyagba, beleivódik, és maximum az anyaggal együtt jön le.

Ezért írtam a festéket pl.

Műbőrt nem tennék rá (újra) semmiképp sem.

3+2+1 garnitúra az alany.

Erre művészet lenne + anyagot ragasztani.

Nem életbevágó, csak keresek egy fent leírtaknak megfelelő megoldást, hátha van.

2021. szept. 28. 13:57
 10/10 anonim ***** válasza:
Az általad linkelt gumifestéknek szerintem pont az a célja, hogy egyben lehúzható - nyúlik, de csak önmagához tapad -, egy kanapén meg könnyen sérülne. Vegyél inkább valami kész huzatot, kanapéra, fotelre is lehet kapni és árban ugyanott vagy, mint a festékkel.
2021. szept. 28. 14:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!