2,5 cm vastag fenyődeszkák derékszögű összeillesztéséhez mekkora facsavart használjak, hogy az anyag ne repedjen szét?
2x2,5cm=5cm
Lehet, hogy félreértem az egészet, de ha 6 cm-es csavart veszel, akkor az egy cm-re kilóg a túloldalon.
Még az 5cm-t is sokallom, én 4 cm-t vennék, mert nem kell, hogy végigérjen.
A feje akkora, amekkorára gyártották.
2,5x2 az 5cm. 4 mamax 4,5 hosszú elég. De inkább a kisebb, mert a fejet is belelehet húzni.
Szétrepedés ellen magmérettel, esetleg kicsivel kisebbel megfúrni.
Konkrétan erre gondoltam:
A csavar magmérete az a szár menet nélküli része? Tehát magyarán olyan fúrószárral fúrjak elő, ami keskenyebb, mint a csavar szára?
Köszönöm. Akkor azthiszem azt fogom csinálni, hogy veszek 4x50-es pozdorjacsavart. Azért 50-est, mert a fej belefog süllyedni a fába.
Előfúrok 3-as fafúrószárral, majd a fejnek 8-as fúrószárral süllyesztek pár mm-t.
Szerintetek ez tartós lesz-e így? Az érintkező felületeket pedig vízálló faragasztóval bekenem előtte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!