A hangszerész is alámér a húroknak, és ha nagyjából egyforma a plusz magasság, akkor inkább a húrláb aljából szed, aztán igazítja össze fent. Ha dolgoztál már nagyon pontosan ilyesmit, akkor hajrá, méred, csinálod, legfeljebb rohadt sok idő meg trial and error, hacsak nincs a kezedben az a pár szakmaspecifikus sablon és szerszám, amikkel jó rutinnal pengén meg tudod csinálni.
2021. szept. 15. 19:10
3/5 anonim válasza:
Én azt csináltam a hőskorban, amikor nem volt pénz semmire, de bátor voltam mindenhez érteni, hogy az eredetit kicseréltem egy hasonló anyagból készült darabra és csiszolópapírral módosítgattam a magasságot. Persze egy beállítás még akusztikuson is több egy ilyen műveletnél, mivel nagy eséllyel van rajta nyak pálca állítási lehetőség is.
Sok témábavágó anyag van YT-on. Keress rá, tanulj!
2021. szept. 16. 06:10
4/5 Oldfire válasza:
Ha érzel magadben elég erőt, és van egy kis kézügyességed te is megtudod csinálni.Húrok meglazitva. Nyerget kihúzni.Finom csiszoló papirt sima felületre lehelyez.a nyerget 2 ujj közé fogva párhuzamossan a nyereggel oda-visza csiszolgatni. Nem sokszor. Csak párszor. Majd vissza a helyére. Kipróbál. Ha még magas, megismételni. Inkább többször. Nem ördöngösség. Csak sok türelem kell hozzá.
2021. szept. 16. 20:24
5/5 A kérdező kommentje:
Ez a terv. Van masik 2 pót, ha eltolom sincs vész, a hétvégén kiderül :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!