Elektromos gitárt szeretnék építeni. A következő fa fajták jók lehetnek?
Figyelt kérdés
Tudok szerezni eperfát, fenyőt és almafát. Ezek vannak. Mit gondoltok? Azok akik ilyesmivel foglalkoznak, azok véleményét kifejezetten várom.2019. máj. 17. 19:34
1/9 anonim válasza:
A fenyő nem kimondottan elektromos gitárnak való, de jobb híján testet csinálhatsz belőle. Mivel puha, sérülékeny lesz, cserébe könnyen megmunkálható. Az eper meg az alma se egy gyakori hangszerfa, de én érdekesnek találnám kísérletezni vele, biztos szépet lehet belőlük csinálni, és fogalmam sincs, milyen hangot hozna. Nyaknak azért mindenképp valami bevált fát használnék, mondjuk juhart. Kérdés persze, hogy ezeket a fákat mióta, hol, hogyan tárolták. Meg hogy mit vársz a saját készítéstől. Ha csak kedvező árat, akkor hozzá se fogj.
2/9 anonim válasza:
Elektromos gitárnál ne is várj hangot a fától igazán, ott a húrok rezgèsèt erősík fel. Szemben a hagyományossal.
3/9 A kérdező kommentje:
A fák amiket felsoroltam nagymamámnál vannak és igazábol akkor és annyit tudok szerezni full frissen amennyit kell. A fenyőt akkor hanyagolom, feltéve, ha a többi anyagból van elég. Juhart megpróbálok valahonnan szerválni... Első gitár lesz, inkább csak kísérletezni akarok. Köszi a segítséget!
2019. máj. 17. 20:58
4/9 anonim válasza:
2. Pedig erősen számít a fa fajtája, minősége.
3. Ha frissen, akkor megfelelő méretre szeletelve rakd félre vagy 5 évre, utána térj vissza rá. :D
5/9 A kérdező kommentje:
Vannak "állott" darabok is.
2019. máj. 17. 21:07
6/9 anonim válasza:
Éd milyen gitárt tervezel? Milyen eszközeid vannak?
7/9 anonim válasza:
Én egy hasonlóan fával (is) foglalkozó kézműves szakmánál azt tanultam, hogy ahány cm vastag anyagra van szükséged annyi évig kell (lapra) szárítani a fát.
Frissen kivágva háncsolni, majd árnyékban szikkasztani, felvágni a megfelelő méretre - a törzs megfelelő helyéről kivágni a deszkákat -, a végeket viaszolni.
És nem elsőre feltenni padlásra. Nem építettem még hangszert, de hidd el "külön szakma" annak minden csínjával-bínjával.
8/9 anonim válasza:
esetleg kész testből, nyakból építeni?
ez az első bolt amire kattintottam, valsz nagy a választék
9/9 anonim válasza:
a kész testet égerből a nyakat jávorból csinálták, ha mégis te akarod kifaragni, esetleg jó irány lehet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!