Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Első láncfűrésznek szerintetek...

Első láncfűrésznek szerintetek érdemes 30 ezer alatt Daewoo benzinest venni, vagy egy hasonló árú elektromos jobb vétel lenne?

Figyelt kérdés

Kis gyümölcsfák kivágására, néha egy kis gallyazásra lenne használva, nem futna sokat. Daewoo két év garanciát ad ami azért bizalomgerjesztőnek tűnik. Vagy inkább egy kis Hecht elektromos hasonló áron?

Minden tanácsot szívesen fogadok.

[link]

2021. szept. 4. 23:11
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

* már úgy értem hogy olcsó van hogy 30000 ft, Bosch.

Amit te linkeltél az is kinai bóvli, ilyen árban nem kapsz rendeset.

2021. szept. 6. 07:32
 12/21 mindentudó99 ***** válasza:
49%
Birom azokat akik a benzinez gépek ellen beszélnek bizonyítéknak meg példának a legócskább kínai vackokat hozzák fel. Semmiből nem szabad a leggagyibbat venni. És nem lesz gond az idítással. Igen én is vettem sz@rt gagyit mert azt mondják a tanulópénzt meg kell fizetni. Az elektromos is jó de kis területre. Akinek egy kocsibeállónyi udvara van. Akinek nagy telek van nagy kert oda az édes kevés. 100 méter kábeleket húzgálni. Nem nagy élmény. Próbáltam.
2021. szept. 6. 07:50
 13/21 A kérdező kommentje:

Igen ez az ami a benzines felé húz, 50 méteres hosszabbító legalább kéne ha nem több. De persze meg tudom oldani. Azért akarok olcsóbban láncfűrészt vásárolni, mert

1. nekem nem fűtéshez kell fát darabolnom,

2 nincs olyan sok fa amit gondozni, vagy vágni kell

Ebből adódóan igen, sajnálok 70-80 ezret kiadni egy márkásabb fűrészre mert nem lenne kihasználva. És azért úgy gondolom ha a Daewoo fűrészt kínába is gyártják mégsem a legszarabbak közé tartozik, van szervizháttere és 2 év garancia. Pusztán kíváncsi voltam másnak mik a tapasztalatai, ilyen gépek terén. Ha tényleg annyira sz.rok lennének, hogy alkalmi használatra se jók akkor természetesen inkább veszek elektromosat. És bíbelődök a kábelekkel. Ezért kérdezek.

2021. szept. 6. 15:42
 14/21 A kérdező kommentje:
Egyszerűbben feltéve a kérdést, alkalmi használatra is alkalmatlan egy olcsóbb benzines gép?
2021. szept. 6. 15:46
 15/21 mindentudó99 ***** válasza:
Vettem Obiban gagyit széthullott bár én nagyobb mennyiségű tüzifát akartam vele vágni. Régen volt tapasztalatlan voltam. Persze hogy nem bírja. De alkalmi használatra gyümölcsfát nyesni azt összevágni biztos jó az olcsóbb is. Inkább akkor azt a témát járd körül az olcsók közül melyik használható. Google you tube stb. Sok jó videó van az you tubeon ahol olcsó gépeket próbálgatnak. Nézd és válassz
2021. szept. 6. 17:18
 16/21 anonim ***** válasza:

Nekem egy Obi-ban vett 25000ft-os Garden Master fűrészem van. 4 éve vettem, azóta csak benzin és olaj kellett bele. Mondjuk a lapot és a láncot miután az eredeti elhasználódott időközben kicseréltem Oregonra. Ha valami elromlana benne, alkatrészt fingér-hugyér lehet hozzá kapni.

Természetesen ezeket az olcsó gépeket a helyükön kell kezelni. Ezek nem arra valók, hogy napi 10 órában az erdőn döntsük a fát velük. Összel a tüzelőmet darabolom vele, év közben meg ami adódik néha.

Nem kérdőjelezem meg a Stihl, Husqvarna minőségét, de egy kicsit sokallom az árát ahhoz, hogy 365 napból 360-at a műhelyben álljon.

2021. szept. 8. 13:30
 17/21 anonim ***** válasza:

Létezik átmenet is, mivel nem csak kábeles és benzines létezik.

Éppen most árulnak akkus láncfűrészt a Lidlben.

[link]

2021. szept. 9. 08:34
 18/21 anonim ***** válasza:
Igen, az akkus gépeo egyre jobbak, nekem még nincs tapasztalatom abban, hogy mennyit bírnak, használhato e már, de 2 csereakkuval egy tisztességes akkus gép asszem már most is tökéletes lehet.
2021. szept. 9. 08:38
 19/21 anonim ***** válasza:

Nekem már évek óta vannak Parkside akkus gépeim.

A 20 V-osak Li-Ion akkuk már rendkívül strapabíróak és nincsen "memóriaeffektusuk".

A csavarbehajtómnál pl. több hónapot is kibír az akku két feltöltés között.

2021. szept. 9. 08:54
 20/21 anonim ***** válasza:
Az elektromos kislányoknak, az akkus pedig tetőácsoknak való. Ha nem sajnálod a pénzt akkor egy negyvenes Mcculloch 80 ezerért évtizedekre kiszolgál (nekem húsz éve van) vagy egy olcsó 52ccm-es dögnehéz Garden mester az Obiból vagy egy bitang erős Cross x tools 2200-at ajánlanék.
2021. nov. 16. 22:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!