Egy zománcfestéket szeretnék eltávolítani és megvettem a "654618 csillagos" kromofágot mert nem volt más ötletem. Na az a szart is rajtahagyta inkább még rá is tett egy adaggal. Homokfúvóm meg hőlégfúvóm nincs. Egy videóban láttam, hogy egy restaurátor nátrium hidroxid és meleg víz keverékével szedte le a festéket: https://www.youtube.com/watch?v=8N0SFBoTvKE&t=486s
Ha jól emlékszem a lefolyó tisztítókban is ez az anyag van és a google is azt írta, hogy ez az anyag vízben oldva erősen exoterm lúgos folyamat.
Vajon lehozza a zománcfestéket, érdemes vele próbálkozni vagy essek neki flexel?
2021. szept. 1. 00:31
1/10 anonim válasza:
Hát ez sem százas,ilyet épeszű ember nem csinál...
2021. szept. 1. 03:59
2/10 anonim válasza:
Smirglivel ess neki.
2021. szept. 1. 05:05
3/10 A kérdező kommentje:
Tisztában vagyok vele hogy veszélyes. Olvastam róla videókat is láttam nem tűnik egy biztonságos dolognak. De ha nincs más...
Nagyon jó cucc, az alkid és poliuretán alapú festékeket nagyon szépen lekapja. Többször használtam már. Amire figyelj: réz, alumínium, horganyzott felület reakcióba lép vele. Kesztyű, szemüveg használata erősen ajánlott.
2021. szept. 1. 09:11
5/10 anonim válasza:
Megpróbálkozhatsz kevésbé agresszív szerekkel. Tömény trisó oldat, mi ezzel szedtük le a falról az olajlábazatot. Régebben oltott meszet kentek fel, az kevésbé folyik le a függőleges felületekről. Hőlégfúvó szintén hatásos, a felhólyagosodott festéket a másik kézben tartott spatlival azonnal le kell tolni. A nártium-hidroxiddal nagyon óvatosan kell bánni.
2021. szept. 1. 13:37
6/10 A kérdező kommentje:
És ez lehozná a zománc festéket? Nem tudom milyen festék mert gyári, szóval nincs doboza. A zománcfestékeknek milyen szokott lenni a alapja? Hőlégfúvóm meg nincs de ha az tényleg lehozza akkor lehet kipróbálom azt. Még azt is halottam, hogy leégetni tűzrakásban. Igazából ez lenne nekem a legjobb megoldás mert nem veszélyes és szinte ingyen van? Mit gondoltok?
2021. szept. 1. 17:08
7/10 anonim válasza:
Lehet, hogy égetéskor hullámosodni fog - maradandóan.
Esetleg néger tárcsát próbáld ki.
Kérdés, mekkora felület és milyen érték a tárgy...
Vannak festékek, amiket hígítóval lelehet mosni.
2021. szept. 1. 19:01
8/10 anonim válasza:
Szerintem az égetés adja a legtöbb utómunkát, azt a kormos-darabos felületet mire újra festhetővé teszed nem kis munka. Festék eltávolító zselêknek is NaOH az alapja, mint a szitinek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!