Mire való a flexelés?
Sokan panaszkodnak, hogy a szomszédjuk állandóan flexel. Én egy városi bölcsész vagyok, nem tudom elképzelni mi az értelme ennek a sok flexelésnek.
Arról hallottam, hogy valaki egy nagy bútort szétflexelt, hogy ki tudja dobni kisebb darabokban, de az csak egy alkalom.
A "flex" vagy más néven sarokcsiszoló, általában kemény anyagok, legtöbbször fémek vágására, csiszolására szolgál. Gyémántvágó tárcsával én pl a térkövet is azzal vágtam, ahol a terület szélén illeszteni kellett.
Barkácsoláskor jól jön. Én éves átlagban talán 15 percet ha használom. Ha valaki állandóan használja az valószínű pl géplakatos, aki otthon maszekban dolgozik.
Bútort eszembe nem jutna ezzel darabolni. Fát, bútorlapot csak megégeti. Talán körfűrész lappal neki lehetne esni, de az meg kész életveszély. Bútort egy nagykalapáccsal sokkal egyszerűbben és gyorsabban 5 perc alatt szétcsapod.
#11: Leginkább azzal van gond, ha szombat reggel fél 8-kor áll neki a szomszéd fúrni-faragni, miközben te éjjel 2-kor értél haza a buliból.:)
OK, a buli magánügy, de szerintem általános emberi szabály, hogy 9 óra előtt nem illik hangoskodni, mint ahogy este 8 után sem.
Egy ismerős mesélte, hogy előttük útfelújítást csináltak, és minden nap már reggel 6-kor elkezdték, szombat-vasárnap is ment, kora estig. És sokkal hangosabb volt, mint a flexelés. Szar volt neki, mert vendéglátásban dolgozik, ahonnan sokszor csak éjfélre ér haza. Próbált reklamálni, feljelentést tenni, erre kiderült, hogy az önkormányzat külön engedélyt adott a kivitelezőnek, mert nagyon szűkös volt a határidő, így rájuk nem vonatkozott a csendrendelet. Nem lehetett mit tenni, 2 hétig együtt kellett élni ezzel.
15/15 Zajok és korlátozások
Tekintsük át, hogy általában milyen típusú zajforrásokkal találkozhatunk és milyen tipikus korlátozásokat tartalmaznak az önkormányzati rendeletek.
A lakók nyugalmának biztosítása érdekében kertépítéssel és zöldfelület-fenntartással kapcsolatos, zajt keltő tevékenység (pl. fűnyírás, motoros fakivágás, kerti traktor működtetése) végezhető:
munkanapokon 7.00 óra és 20.00 óra között,
szombaton és jogszabály által pihenőnapnak minősített napokon 9.00 óra és 12.00 óra között, valamint 15.00 óra és 18.00 óra között végezhető,
vasárnap és munkaszüneti napokon ilyen tevékenység nem folytatható.
" Reggel 9ig nem lehet dolgozni?"
Hétvégén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!