Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Egy gardrób szekrényt (IKEA)...

Egy gardrób szekrényt (IKEA) hogy rögzítsük a téglafalhoz?

Figyelt kérdés
Van talpa, csak a felborulást kellene megakadályozni. A probléma viszont az, hogy a fal tégla és félek hogy eddig is, ha furtam, egy jóval nagyobb rész esett ki :( mi a titka?
2021. aug. 8. 07:33
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha úreges a tégla és könnyen törik akkor kapcsold ki az ütést és fúrd simán.
2021. aug. 8. 07:42
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ja nagyon kitört akkor használhatsz vegyi dübelt is.
2021. aug. 8. 07:42
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha tömör a tégla akkor sima dübel is jó, csak arra vigyázz, hogy mélyen benne legyen, ne a vakolat tartsa. Léteznek spéci hosszított dübelek pont ilyen esetre. Lehet, hogy hosszabb csavar is kell ha nagyon vastag a vakolat.

Arra is figyelj, hogy a lyuk a téglában legyen, ne a köztük lévő habarcsban.

A lyukacsos téglába direkt erre kifejlesztett dübel való.

Barkácsboltban vagy csavarboltban tudnak segíteni.

Fúrásnál finoman toljad, vagy kapcsold ki az ütést.

2021. aug. 8. 09:11
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Sima furo mod. Illetve van gyengebb furokalapacs is. Anno vettem a lidlben aksis kis furokalapacsot. Mukodik de nagyon gyenge. Ilyen helyekre pont jo szokott lenni ahol kimeletesen de megis teglat kell furni.

De a nagy furo is jo kalapacs funkcio nelkul, akkor azert arra kell szamitani, hogy tovabb tart es melegszik a furoszar.

2021. aug. 8. 10:21
 5/7 anonim ***** válasza:
Nagyon olcsón lehet kapni 3-élű falfúrót, amit a kalapáccsal ütögetés mellett finoman forgatni kell ide-oda. A tiplizés során pedig gipszelni kell, mert a gipsz kötés során 1%-ot tágul térfogatában és szilárdan rögzíti a tiplit.
2021. aug. 8. 15:19
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget, finom fúrással végül nem volt gond. A Lidl-s fúrógép tulajdonostól érdekel, hogy eredetileg miért ment a Lidl-be?
2021. aug. 8. 20:40
 7/7 anonim ***** válasza:

Miért jártam a lidl-ben eredetileg? Alapvetően élelmiszert veszek, de kb 5-6 éve eléggé jók a non food termékei is. (ezzel van aki vitatkozna)

Akkoriban lakásban laktam és nem voltam annyira eleresztve pénzzel, így megtetszett a lényegében olcsó, aksis fúrógép. Azóta rendszeresen veszek ott szerszámokat, szerszámgépeket, többnyire elégedett is vagyok velük.

2021. aug. 8. 20:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!