Helyesen kötöttem be a csillárt?
Figyelt kérdés
Egy Asfóra tiusú csillárkapcsolóval kötöttem be a csillárt, de valami nem stimmel. 3 izzó van a csillárba. Az egyik kapcsoló kapcsol egy izzót, a másik kapcsoló pedig a maradék kettő izzót. De ha az első kapcsolót lekapcsolom akkor mind a három elalszik , holott csak egy izzónak kellene elaludni. Elrontottam valamit vagy ilyen a kapcsoló? A csillárban 3 vezetelék van.2021. júl. 30. 00:17
1/12 anonim válasza:
Valószínű valami nem jó. Milyen fajta kapcsoló?
2/12 anonim válasza:
A fázist felcserélted a kapcsolt szállal.
3/12 anonim válasza:
Rosszul köthetted be a fázist, ahogyan az előző válaszoló is írja.
Így kellene kinéznie.
Az "L" a fázist, az "N" a nullát jelöli.
4/12 qkker1 válasza:
3-as
rossz a rajz, ha így köti be, abból zárlat lesz!
7/12 anonim válasza:
Ott írja a #6-ban. hogy semmi. :D :D :D
8/12 A kérdező kommentje:
Felcseréltem a 2 szálat es most müködik. Köszi. De most van egy másik gond. Ez a csillárkapcsoló a szoba ajtó mögött van. A konyhából is van bejárás a szobába. A konyhában is van egy kapcsoló azért hogy akár a konyhából a szobába menetkor is lehessen kapcsolni a villanyt. Ne kelljen a szoba ajtó mögé lépni. A szobában és a konyhában lévő kapcsolók ugy voltak összekőtve hogy ha a szobába égett a villany akkor azt a szobában is és a konyhában lehetett le kapcsolni. De fel is. Ebben az állapotban cseréltem a kapcsolót a szobába csillárkapcsolóra ami most müködik. Egy vezetek kimaradt ami a konyhából jött a szobai kapcsolóhoz, de a csillárkapcsoló most jól müködik. Viszont a konyhában most csak le lehet kapcsolni a szobai csillárt. Ha ebben az állapotban szeretném a szobába visszakapcsolni a villanyt, azt már nem lehet. Csak a konyhában. Nem tudom hogy be lehet e állitani azt a verziót ami korábban is volt, hogy konyhában is es a szobaban is lehessen kapcsolni a villanyt de csillarkapcsoló val. Legalább az egyik kört.
2021. júl. 31. 02:01
9/12 anonim válasza:
Najóvanmosmá......
Figyu! Nem kell oda az a szobaajtó. Minek. Úgyis dög meleg van.
Vagy várjál! Mi lenne, ha a plafonra szerelnéd azt a kapcsolót. Vagy vidd mindig magaddal hosszabbítóra kötve.
Csicsicsicsillárkapcsolóóóó!!!😳🤯😵🤯🤯🤯
10/12 A kérdező kommentje:
Ha minden igaz alternativ csillárkapcsolónak hívják
2021. aug. 1. 00:29
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!