Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Milyen anyaggal tudnám visszar...

Milyen anyaggal tudnám visszaragasztani a tiplit a falba, ami kijött a falból?

Figyelt kérdés

Van egy kádunk, és afelett volt egy zuhanyfüggönyünk.

Ilyesmi fajta: [link]

Sajnos a párom véletlenül megcsúszott a kövön és pont a függönybe kapaszkodott bele, aminek a következménye ez lett:

[link]

Magyarul kijöttek a tiplik a falból. Kérdés hogy milyen anyaggal tudnánk visszarögzíteni a tipliket a falba?

2021. júl. 16. 23:29
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Amúgy a tartó ahogy néztem, össze van ragasztva. Tehát esélyem sincsen szét szedni. Új tartót meg baromira nem szeretnék emiatt venni (plusz tiplit meg csavarokat).
2021. júl. 17. 08:10
 12/26 anonim ***** válasza:

A szétcsavarozást nem úszod meg.

Nem arról van szó, hogy ne lehetne visszaragasztani, de egyrészt az igénytelenség netovábbja (ronda lesz), és nem lesz tartós.

2021. júl. 17. 08:15
 13/26 A kérdező kommentje:

De éppen ez az hogy nem tudom szétszedni ezt a nyomorult tartót mert ahogy mondtam - össze van ragasztva.

Amúgy meg engem nem érdekel hogyan néz ki, én csak szeretném visszatenni úgy ahogy volt. Nem igaz hogy nincsen olyan anyag, amit beinjektálok a lyukakba, abba pedig visszateszem a tipliket?

2021. júl. 17. 08:21
 14/26 anonim ***** válasza:
Könnyen belemennek a tiplik most a lyukakba?
2021. júl. 17. 08:53
 15/26 anonim ***** válasza:
De, van ilyen anyag, már írták is: úgy hívják, hogy gipsz. De ha a lyuk csak a vakolatba ér bele, a fal teherhodó anyagába (tégla, beton, stb.) nem, és esetleg már eléggé el is öregedett az a vakolat, akkor nem fincsi megoldás, amit akarsz, hanem csak cukrozod a taknyot.
2021. júl. 17. 09:43
 16/26 A kérdező kommentje:

A lakás nemrég lett felújítva. Legalábbis új a vakolat meg minden. Amúgy akkor ezek szerint glettelni kell a falat?

De mi van a karnissal? Ugyanis a csavarokhoz nem lehet hozzáférni.

2021. júl. 17. 14:27
 17/26 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy én (és persze a párom is) teljesen hülyék vagyunk a fal javításhoz (azaz soha nem csinált még egyikünk se). De ha pl. le van írva hogy milyen módon és eszközökkel lehetne ilyen jellegű javítást elvégezni, akkor nyilván mi is megcsinálnánk hogy ne kelljen szakembert hívni.
2021. júl. 17. 14:36
 18/26 anonim ***** válasza:
Hozzá lehet férni, csak szét kell szedni a takaró rózsát.
2021. júl. 17. 14:37
 19/26 A kérdező kommentje:
Akrilt esetleg lehetne használni a lyukak betömésére? Ugyanis se vödör, se szerszám, se semmi nincs itthon és pár nyamvadt lyuk betöméséhez nem akarnánk a fél barkácsboltot megvenni. (Ha a karnist nem is lehetne visszatenni, legalább a lyukak ne legyenek ott.)
2021. júl. 17. 14:43
 20/26 A kérdező kommentje:

# 18

De ez nincsen amúgy ragasztva?

[link]

[link]

Mert nézegettem de sehogy sem tudtam idáig széjjel szedni. (Az a baj hogy nem én szereltem föl ezért nem tudom hogy ragasztva van vagy van vmilyen trükk amivel szét lehet esetleg szedni?)

2021. júl. 17. 14:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!