Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Milyen anyaggal tudnám visszar...

Milyen anyaggal tudnám visszaragasztani a tiplit a falba, ami kijött a falból?

Figyelt kérdés

Van egy kádunk, és afelett volt egy zuhanyfüggönyünk.

Ilyesmi fajta: [link]

Sajnos a párom véletlenül megcsúszott a kövön és pont a függönybe kapaszkodott bele, aminek a következménye ez lett:

[link]

Magyarul kijöttek a tiplik a falból. Kérdés hogy milyen anyaggal tudnánk visszarögzíteni a tipliket a falba?

2021. júl. 16. 23:29
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
2 komponenses epoxy ragasztó a legjobb. Nekem olyan ratyi a vakolat, hogy mindig alapból azzal kell a tipliket beragasztani.
2021. júl. 16. 23:52
 2/26 anonim ***** válasza:
45%
Rendesen kifujod az összes port, törmeléket a lyukakbol, csavarokat kicsavarod, nyomsz egy jo nagy adagot takonypisztolybol a lyukba. Tipli gyorsan vissza (Még jobb ha ugyanolyant, de ujat teszel bele). Türelmesen megvárod mig kihül és visszacsavarozod.
2021. júl. 16. 23:58
 3/26 A kérdező kommentje:

Amúgy ez nem volna jó anyag?

[link]

2021. júl. 17. 01:14
 4/26 anonim ***** válasza:
100%
Nehogy már 5000-et fizess! Szerezz ugyanolyan tipliket és egy kis gipsszel visszatolod őket a falba. Igaz, egy napot vagy legalább egy éjszakát várni kell vele. Visszacsavarozod bele a csavarokat és kész is.
2021. júl. 17. 02:06
 5/26 anonim ***** válasza:

Miért kell a tipliket ragasztani?

Veszel eggyel nagyobb méretű tiplit csavarral, és becsavarizod.

2021. júl. 17. 06:19
 6/26 anonim ***** válasza:

1# vakolatba nem fúrunk tiplit.

5# a lyuk nem végig tágult egyenletesen, hogy belemenjen.

2021. júl. 17. 06:56
 7/26 anonim ***** válasza:
Én beglettelném és fúrnék mellé pár cm-el újakat, az a pár cm eltérés itt nemigen számít.
2021. júl. 17. 07:03
 8/26 anonim ***** válasza:
6 # a fúrógépet nem ismered?
2021. júl. 17. 07:08
 9/26 anonim ***** válasza:

3 ez ugyanaz mint a normál 2k epoxyragasztó, csak lényegesen gyorsabb. Ha nem dolgozol elég tempósan megköt mielőtt végzel.

1 ok, de mutass már olyan falat (a pincén kívül), amin nincs vakolat.

Nekem rendszeresen probléma, hogy ahol nem csináltam újra a vakolatot, ott jön minden, ha tuplit akarok befúrni.

2021. júl. 17. 07:14
 10/26 A kérdező kommentje:

Én sem vakolgatni sem fúrogatni nem szeretnék (alapból nincs is itthon fúró) ráadásul azt sem tudom hogyan lehet ezt a műanyag tartót szétszedni hogy hozzá lehessen férni a csavarokhoz:

[link]

[link]

Nem lehetne inkább egy az egybe visszatenni a falba tiplistől, mindenestől valami nagyon erős ragasztóval?

2021. júl. 17. 08:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!