Ez a szivattyú megfelelne nekem?
van egy kis projektem, a lényeg hogy kútvizet kéne szivattyúzni
jelenleg kb 5 méter mélyen van a víz a kútban, utánna 13+-1m vízszintesen, majd 3m felfele, utánna egy másik csövön vissza a kútba
ezt egy alkalommal 2 órát folyamatosan, naponta 1-2 alkalom lenne
Hűteni szeretnél vele? Ha igen, akkor ott bukik a dolog, hogy a meleg vizet ugyanoda vezeted vissza. Másik kút nélkül nem fog működni.
Egyébként a szivattyú alkalmas lehet.
nem hűtésre lesz
mindenképp megcsinálom, csak nem örülnék ha tízezreket kéne kidobnom új szivattyúra
Szerintem menni fog.
Én...
...vennék egy 6~7 m-s darab 25-s kpe csövet,a végére rátekernék egy visszacsapó szelepet. A kettőt együtt átfúrnám 4 mm-s fúróval,és egy stiftet tennék bele(rézből,vagy rozsdamentesből)keresztbe,hogy a nyomás le ne vágja a cső végéről a visszacsapót.
A szivattyút úgy helyezném el,hogy minél közelebb legyen a vízszinthez,hisz szívni nehezebb neki,mint nyomni.
A nyomó oldal már csak slag kérdése.
Első alkakommal kis szopás lesz,mire feltöltöd a kpe-t vízzel de utána a visszacsapó megtartja a vízoszlopot. Bár diffúzoros a belseje(önfelszívó) jobb,könnyebb lenne,ha lehetőség szerint minden alkalommal fel tudnád tölteni. De a gyakorlat majd megmutatja.....
Ne spirázzuk túl...válaszoljunk,adjunk tanácsot,-ne kérdéseket,-azt Ő megtette.
Van neki egy nem túl komoly obi~gazdaságos szivattyúja,és vizet akar vele a kútból. Ennyi.
A legolcsóbb a kpe,a 25-s meg szinte standart .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!