Mivel tudom növelni egy szivattyú nyomásteljesítményét?
áruházban vettem egy 1000W-os búvárszivattyút. 1"-os csövön 12 méter mélyről löki a vizet a telek távoli (50m) helyére úgy, hogy még ott is lövi a vizet.
Megoldás: új szivattyú vásárlás(előtte alaposan tanulmányozni az adatlapot)
A régi mélykúti csőszivattyúm 800 Wattos volt, az is tolta rendesen az 1"-os csövön a vizet.(csapágyas lett tíz év után)
Legalább 3/4 -es tömlőt használj és ne azt a vékony zöldet, mert megrogyik, hanem Gardeniát és sokkal jobban fog jönni a víz.
Nem tudom ki találta kis azt hernyószerű szuper kihúzható, soha ne gabalyodjon össze reklámú tömlőt, abban olyan vákony a benne lévő cső, hogy az egész használhatatlan.
Rosszul választottál szivattyút,ennyi.
Nekem a leg~primitívebb kínai szivattyúm van,750w-s Toyo. Még a 3/4-s slag is majdnem kevés neki. 2~3 hete nagyon jó áron voltak az olcsóbbfajta lengyel slagok az Auchanban,kapott 1"-t,még a hangja is jobb lett a szivattyúnak.
Igaz,jó "hozamú" kút is kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!