Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Faház építésénél a faanyagot...

Faház építésénél a faanyagot lazúrozás előtt érdemes lekenni gombaölő anyaggal?

Figyelt kérdés
Szárított faanyagból épül. Célunk, hogy minél tartósabb legyen.

2021. jún. 16. 06:14
 1/8 anonim ***** válasza:

Vannak kombinált szerek, esetleg olyannal. Pl:

[link]

2021. jún. 16. 06:20
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen, egyszerűbb kombinált lazúrt választani, de egyébként ha már megvetted, akkor igen, előtte kell átkenni vele, viszont ahhoz okvetlen húzzál kesztyűt, kerüld a bőrre kerülést, mert képes kimarni a bőröd. Ha ez épületfa, azaz beépül, és még azt sem vetted meg, akkor lehet vásárolni eleve kezelt fát, sok fatelepen lehet kérni, hogy kezeljék, medencébe merítik, lényegesen gyorsabb eljárás.
2021. jún. 16. 06:34
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Azért azt is vedd figyelembe, hogy a legtöbb gombaölő szer, rád sincs túl jó hatással.

A gombásodáshoz nyírkosság is kell, ha szakszerűen építed azt a faházat, ahhor esélye nem lesz a gombának...

Szóval inkább epítsd szakszerűen, mint hogy szívd annak a méregnek a párolgását.

2021. jún. 16. 09:12
 4/8 anonim ***** válasza:

3# vagyok, mellesleg ács vagyok... nem a levegőbe beszélek...

Gonbaölővel kezelt anyagot csak a tetőtérben használunk, máshol nagyon értelme sincs... esetleg még könnyűszerkezetes háznal az a pallo ami a földdel (alappal) érintkezik.

De minel kevesebb anál jobb.

2021. jún. 16. 09:16
 5/8 anonim válasza:

"Szóval inkább epítsd szakszerűen, mint hogy szívd annak a méregnek a párolgását."

Vagy használjon megfelelö védöfelszerelést. Bár nem olcsó, de az egészségért megéri.

2021. jún. 16. 09:23
 6/8 A kérdező kommentje:

Akkor a faház belsejébe nem mehet gombaölő. Lenolaj esetleg? Mármint belülre?

A nutokat lehet ilyen gombaölő anyaggal befesteni?

2021. jún. 16. 12:24
 7/8 anonim ***** válasza:

"Vagy használjon megfelelö védöfelszerelést."

Nem a felhordás időtartamáról beszélek, hanem az azt követő hosszú évekről.

2021. jún. 16. 13:12
 8/8 anonim válasza:

"Nem a felhordás időtartamáról beszélek, hanem az azt követő hosszú évekről."

Ezt nem tudtam. A kombinált anyagnál nem áll fenn? Idén fogok én is kerti házat építeni.

2021. jún. 16. 13:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!