Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Milyen anyagot tegyek mini-süt...

Milyen anyagot tegyek mini-sütő alá, hogy az asztalt megvédjem?

Figyelt kérdés

A mini-sütő kezelési utasítás javasolja, hogy a mini-sütőt kizárólag hőálló anyagra tegyük rá. Az asztal amire a sütőt tettük, fából van, tehát az nem hőálló.

Arra az anyagra gondoltam, hogy abból kellene beszereznem egy mini-sütő alátétet, amit még a 70-es években tettek be gáztűzhely és konyhabútor közé hőszigetelésként. Ez kb. 5-7 mm vastag (vagy talán vagy 10 mm is) szürkés fehér lap. Esetleg tudja valaki ennek az anyagnak a nevét?

Ha nem akkor valaki tudna javasolni nekem valami konkrét anyagot erre a célra?

#mini-sütő
2021. jún. 14. 22:50
 1/7 anonim ***** válasza:
36%
Fa viszonylag hoallo, nem lesz belole baj. Nem tuzallo kell, meg gondolom nem 300 fokot kell kibirnia.
2021. jún. 14. 23:19
 2/7 anonim ***** válasza:
32%
Téglát? Egy kimaradt csempét?
2021. jún. 14. 23:49
 3/7 anonim ***** válasza:
37%
Parafa lap.
2021. jún. 15. 01:23
 4/7 anonim ***** válasza:
20%
Üveg. Gondolom a mini sütő az néhány tíz centi, ekkora üveget pár ezerért legyártanak élcsiszolva, méretre. (edzett üveget természetesen) Alul a négy sarkára csúszásgátóló gumi/filc/prafa stb "tappancsot", és kész is. Nem a legolcsóbb, kis utánajársát igényel a beszerzése, de biztosan hőálló, könnyű tisztítani ha esetleg rámegy valami. Ha számít az is hogy igényesen nézzen ki, én így csinálnám.
2021. jún. 15. 02:16
 5/7 anonim ***** válasza:
41%

Csempe, járólap.Maradék darab ismerőstől, munkatárstól.

Klingeritre gondoltál.

2021. jún. 15. 07:02
 6/7 anonim ***** válasza:
51%
Az évek során volt már vagy 5-6 különféle minisütőm, egyiknek sem melegedett az alja. Házilag gányolt natúr fenyőpolcon laktak, tökéletesen elég nekik ennyi, a tiédnek is megfelel a faasztal. Ha nagyon aggódsz, én is a maradék csempét javaslom, ez a legegyszerűbb.
2021. jún. 15. 18:54
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a javaslataitokat, kísérletképpen egy kéznél lévő maradék bútorlapból tettem alá egy darabot, ez egyelőre védeni fogja az asztalt, lehet, hogy később megírom itt, hogy mi lett a végső megoldás.
2021. jún. 20. 11:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!